HIFK täyden Nordiksen eteen ilman tärkeitä pelaajiaan – Pelicansin uusin hankinta debytoi

Jääkiekon SM-liigassa pelataan lauantai-iltana seitsemän ottelua. Pelicansin paidassa nähdään uusi tuttavuus, kun taas HIFK:lla on sivussa kaksi tärkeää pelaajaa Ilvestä vastaan.

Lahden Pelicans taistelee kiivaasti suorasta pudotuspelipaikasta. Lahtelaiset ovat tasapisteissä yhdessä Rauman Lukon sekä Helsingin IFK:n kanssa. Pelicans on kuitenkin näitä joukkueita edellä sarjataulukossa neljäntenä.

Pelicansin tuloskunto on hieman ailahdellut viime aikoina, eikä voittoputkia ole kertynyt. Pelicansin kausi on silti ollut tähän asti menestyksekäs, mistä kertoo se, että joukkueesta kymmenen pelaajaa on tehnyt uudet henkilökohtaiset piste-ennätyksensä tällä kaudella.

Puolustaja Miro Keskitalo pelaa ensimmäisen ottelun Pelicans-paidassa. Keskitalo siirtyi Lahteen KooKoosta kaksi viikkoa sitten.

Jyväskylän JYP tulee illan otteluun tärkeä voitto allaan, kun se kukisti eilen perjantaina Tapparan 3-2-lukemin.

JYP on sarjassa sijalla 10, eli viimeisellä pudotuspelisijalla ja pystyi Tappara-voiton myötä kasvattamaan eroa seitsemään pisteeseen takana olevaan Vaasan Sportiin.

JYPin tšekkiläishyökkääjä David Tomasek pääsi Tapparaa vastaan reilun kahden ottelun jälkeen takaisin pelaavaan kokoonpanoon ja kiitti luottamuksesta iskemällä tärkeän tasoitusmaalin.

JYP vaihtaa maalivahtia, kun Joonas Voutilainen pelaa tolppien välissä.

Helsingin IFK kävi hakemassa eilen perjantaina täydet kolme pistettä Lukon vieraana. IFK pelasi varsin tasapainoisen ottelun, jossa avainteemana oli tiivis viisikkopuolustaminen.

IFK nousi voittonsa myötä sarjassa kuudenneksi ja on hyvissä asemissa taistelussa suorasta puolivälieräpaikasta. Illan ottelussa on luvassa kunnon viihdepläjäys, sillä ennakkotiedot kertovat, että Helsingin jäähalli tulee täyteen.

IFK:lta on sivussa tähtipuolustaja Teemu Eronen sekä kapteeni Lennart Petrell.

Tampereen Ilves on hivuttautunut kohti kuuden joukkoa ja on vain kolmen pisteen päässä kuudentena olevasta IFK:sta.

Ilves tulee illan otteluun kahden voiton siivittämänä, joista edellisin tuli eilen 4-1-lukemin KalPaa vastaan. Ilveksen veräjänsuulle tullut vasta 18-vuotias tšekkiläismaalivahti Lukas Dostal on vakuuttanut otteillaan.

Ilveksen hyökkäyksen keihäänkärkinä edellisissä otteluissa ovat olleet hyökkääjä Arttu Ruotsalainen, joka on kolmen ottelun maali- ja pisteputkessa sekä Joona Ikonen, joka on kolmen ottelun pisteputkessa.

Ilvekseltä on poissa illan ottelusta tehohyökkääjä Teemu Rautiainen.

Porissa pelataan kauden viimeinen Satakunnan derby. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella viidesti, joista Ässät on voittanut kolme ottelua.

Ässien kausi on ollut murheellinen ja heidän viime aikainen vireensä on ollut erittäin murheellinen, sillä porilaisjoukkue tulee illan otteluun viiden ottelun tappioputkessa. Eilen perjantaina Ässät koki 1-5-murskatappion KooKoolle Kouvolassa.

Lukko sen sijaan taistelee kiivaasti suorasta puolivälieräpaikasta. Se on tasapisteissä yhdessä IFK:n sekä Pelicansin kanssa ja on ennen illan kierrosta viidentenä.

Lukko sai eilen perjantain tappiollisessa IFK-ottelussa jobinpostia, kun hyökkääjä Vili Sopanen jätti kaukalon kesken kolmannen erän. Lukon onneksi Sopanen on pelikuntoinen ja pelaa illan ottelussa. Lukko on pelannut tällä kaudella vauhdikasta kiekkokontrollijääkiekkoa, jolla se sai IFK:nkin ajoittain ahtaalle.

Lukolta on sivussa 17-vuotias huippulupaus Antti Saarela. Kokoonpanoon nousee hyökkäjä Jere Friberg, joka on pelannut edellisen kerran lokakuun lopussa.

Muut ottelut:

KalPa-TPS, kokoonpanot:

Tappara-Jukurit, kokoonpanot:

Kärpät-SaiPa, kokoonpanot:

HPK-KooKoo, kokoonpanot:

Lue myös:

    Uusimmat