Lukolla oli liian kova halu nousta otsikoihin – HIFK onnistui kolmessa asiassa Raumalla

Helsingin IFK tiivisti taistelua Liigan pudotuspelien kotiedusta kaatamalla perjantaina Lukon Raumalla maalein 2–1. Voittonsa ansiosta helsinkiläiset nousivat 89 pisteeseen eli tasoihin Pelicansin ja Lukon kanssa. Vain kahden pisteen päässä kolmikosta väijyy HPK, eikä perjantaina voittaneeseen Ilvekseenkään ole matkaa kuin kolme pistettä.

Ottelun voittomaalin viimeisteli HIFK:n puolustaja Teemu Eronen, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä enää 71 sekuntia. Eronen onnistui ohjaamaan pakkiparinsa Kyle Quinceyn löysän siniviivavedon sisään molempien joukkueiden pelatessa yhden miehen alivoimalla.

– Tärkeä voitto, mutta sitä ovat tässä vaiheessa kaikki voitot. Me onnistuimme nyt kolmessa asiassa eli alivoimapelaamisessa, puolustuspelaamisessa ja maalivahtipelaamisessa. Atte Engren oli loistava, tiivisti HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen ottelun jälkeen.

Lukon luotsi Pekka Virta myönsi rehellisesti, että kotijoukkue ei hävinnyt huonolle vastustajalle. Virtaa harmitti erityisesti se, että hänen joukkueensa ei kyennyt nyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan.

– Emme olleet viisikkona riittävän tiiviitä, emme ajoituksellisesti, emmekä pelillisesti. Peli oli sen sijaan sooloilua ja puskemista ja varsinkin ylivoimapelistä puuttui yhteistyö. Tähän tullaan, kun halu voittaa, rallatella maaleilla ja nousta otsikoihin on liian kova, Virta harmitteli.


Lue myös:

    Uusimmat