Petteri Sihvonen kuvailee HIFK:n valmentajapotkuja historialliseksi sotkuksi: "Selinillä olisi pitänyt mennä loppuun asti"

Tobias Salmelainen ei ole tyytyväinen HIFK:n peliesityksiin:"Käyrä on näyttänyt alaspäin" 3:36
HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoo videolla Selinin potkujen syistä.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen yllätyi, kun liigaseura Helsingin IFK antoi päävalmentaja Ari-Pekka Selinille lähtöpassit perjantaina. Sihvosen mukan vanhat haavat on revitty auki, ja Selinin jatkaminen olisi ollut parempi vaihtoehto.

IFK tiedotti perjantaina komennon siirtyvän Seliniltä apuvalmentaja Jarno Pikkaraiselle. Selin oli lähdössä seurasta kauden lopussa, Pikkaraisen oli tarkoitus nousta päävalmentajaksi ainakin vuosiksi 2019-2021.

Petteri Sihvonen on IFK:n ratkaisusta eri mieltä.

– Selinillä olisi pitänyt mennä loppuun asti. Tämä repii haavoja vielä kerran auki. Joskus potkut vähentävät tulehdusta, tässä tapauksessa riskit kasvavat ja haava märkii. Näin Suomen tietyllä tapaa merkittävintä kiekkoseuraa ei pitäisi johtaa.

Sihvoselle potkujen ajankohta oli todellinen yllätys, sillä IFK on saanut korjattua kurssiaan ja noussut kärkikuusikon tuntumaan. Helsinkiläiset olivat todellisessa aallonpohjassa, kun vallanvaihdoksesta tiedotettiin lokakuun lopulla. 

– Ulospäin kaikki näytti seesteisemmältä kuin kuukausi tai kaksi sitten. Pelissä tapahtui mielestäni hämmästyttäviä korjausliikkeitä, ties mihin se olisi johtanut. Mätäpaise puhkeaa vielä kerran.

IFK perusteli Selinin potkuja halulla siirtää valmennusvastuu aikaisemmin Pikkaraiselle. Sihvosen mukaan valmentajanvaihdoskuvio hiertää seuraa. 

– Selinin erottamista ei varmasti tehty kevein perustein, vaan yritettiin välttää viimeiseen asti. Se on kuitenkin vain seuraus siitä, kun apuvalmentaja päätettiin nostaa ensi kauden päävalmentajaksi, vaikka päävalmentaja olisi halunnut jatkaa. 

– Tämä herättää kysymysmerkkejä siitä, missä kipu on kovimmillaan. Se sijaitsee janalla Selin-Pikkarainen-urheilujohtaja Tobias Salmelainen-joukkue.

"Historiallinen sotku"

Selin ei ole juurikaan kommentoinut tilannetta julkisesti. Sihvosen mukaan teko on arvostettava, mutta kertoo myös seuran tulenarasta tilanteesta.

– Se kielii siitä, että on asioita, joita ei kerta kaikkiaan voi sanoa julkisuuteen. Joltain on kuitenkin vuotanut malja yli. Aika historiallinen sotku.

IFK kohtaa viikonloppuna kahdesti KooKoon. Helsinkiläisten peli ei välttämättä muutu kovinkaan paljon, sillä Pikkaraisen kerrotaan olleen oleellinen osa joukkueen pelitapaa jo viime kaudesta lähtien.

Se tekee asiantuntijan mukaan tilanteesta erikoisen.

–Luulen, ettei kovin suuria pelillisiä muutoksia tehdä. Se on paradoksi: miksi valmentajaa piti vaihtaa?

Muokattu klo 14.23: Korjattu urheilutoimenjohtaja urheilujohtajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat