Ilveksen huippulupaus sivussa, HIFK saa tärkeitä pelaajia kokoonpanoonsa – TPS:n kolmossija uhattuna

SM-liigassa pelataan lauantaina seitsemän ottelua. Runkosarjakierrokset käyvät vähiin, jolloin myös taistelu pudotuspelisijoista käy kiivaimmillaan.

Helsingin IFK koki eilen perjantaina kirvelevän 2-5-tappion Hämeenlinnan Pallokerholle. Tappio tiesi sitä, että IFK:n taistelu suorasta puolivälieräpaikasta mutkistui hieman.

Silti matka suoraan puolivälieräpaikkaan on edelleen lyhyt, sillä kuudennella sijalla oleva Rauman Lukko on vain pisteen päässä.

HPK:ta vastaan IFK:n kiekollisen pelin laatu ei tahtonut riittää, eikä myöskään hyökkäyspelaamsen rakenne. IFK:n kokoonpanoon palaavat hyökkääjät Tommi Santala ja Teemu Tallberg.

TPS on ennen illan ottelua sarjassa kolmantena. TPS:n viime aikojen vire on ollut laskusuunnassa, sillä TPS on voittanut vain kerran edelliseen viiteen otteluun. Lahden Pelicans onkin hivuttautunut vain kahden pisteen päähän TPS:stä.

Tuona aikana TPS on päästänyt omiin peräti 18 osumaa ja tehnyt itse vain yhdeksän maalia. TPS:n puolustuspelaaminen joutuukin kovaan testiin, sillä IFK pystyy parhaimmillaan hyökkäysalueellaan pyörittämään vastustajan kuin vastustajan puolustusmuodostelman sekaisin.

Avainasemassa on myös se, pääseekö TPS kiekon kanssa IFK:n paineistuspelaamisen alta pois organisoidusti ja laadukkaasti. TPS:ltä on sivussa illan ottelusta Jonne Virtanen.

Ilves-HPK

Tampereen Ilves on ennen illan kierrosta sarjassa sijalla kahdeksan. Ilves tosin tulee illan otteluun kaksi tappiollista ottelua allaan. Edellisen kerran Ilves pelasi eilen perjantaina, kun Pelicans kukisti sen 2-0-lukemin.

Ilvekselle tuli ottelun päätöserässä jobinpostia, sillä Pelicansin Severi Lahtisen korkea maila osui pahasti Ilves-puolustajan Oskari Laaksosen, 19, kasvoihin. Laaksonen jatkoi matkaansa heti iskun jälkeen pukukopin suojaan, eikä hän ole illan kokoonpanossa. Myös puolustaja Niko Peltola on sivussa.

HPK otti eilen perjantaina tärkeät kolme pistettä, kun se kukisti IFK:n 5-2-lukemin. HPK:n pelisuunnitelma, tiiviin viisikon jääkiekko, toimi mainiosti IFK:ta vastaan ja laadukas kiekollinen pelaaminen takasi voiton.

HPK pääsi etenkin päätöserässä mallikkasti lyhyin syötöin IFK:n paineistuspelaamisen alta pois. HPK piti myös hyvin tunteensa kurissa ja ratkaisi ottelun toisen erän ylivoiman ja sen jälkeisessä tilanteessa.

Nyt vastaan asettuu jälleen vahvasti eteenpäin puolustava joukkue, joka pystyy pelaamaan myös laadukkaasti kiekolla. Ottelussa korostuneekin kiekollisen pelaamisen laatu ja varmuus. Myös puolustuspelaamisen on pysyttävä tiiviinä.

SaiPa on ennen illan kierrosta sarjassa yhdeksäntenä, vain viisi pistettä illan vastustajaa Jyväskylän JYPiä edellä.

SaiPa tulee illan otteluun 3-0-voitto takataskussaan, kun se kukisti keskiviikon kierroksella Mikkelin Jukurit. SaiPa pyrkii puolustamaan tiiviisti koko viisikon voimin ja luottaa varsinkin maalivahtinsa Frans Tuohimaan torjuntatyöskentelyyn.

SaiPalla koko kauden murheenkryyninä on ollut hyökkäyspelaaminen ja sen tehottomuus. SaiPalta on sivussa illan kokoonpanosta hyökkääjä Joni Nikko.

JYPin tilanne viimeisellä pudotuspelisijalla sai eilen perjantaina uuden käänteen. Vaasan Sport voitti oman ottelunsa Porin Ässiä vastaan, kun taas JYP kärsi 1-4-tappion Oulun Kärpille. Näin ollen Sport hivuttautui viiden pisteen päähän JYPistä.

JYP kaipaakin kipeästi kolmea pistettä pitääkseen viimeisen pudotuspelisijan itsellään. Sport pelaa illan kierroksella uudestaan Ässiä vastaan ja tämän lisäksi JYPillä on vaasalaisia yksi ottelu enemmän pelattuna.

JYPin kokoonpanoon palaavat Miika Lahti sekä Markus Jokinen. Robert Rooba ja Jake Newton ovat puolestaan sivussa.

Muut ottelut:

Jukurit-Kärpät, kokoonpanot: 

KalPa-Pelicans, kokoonpanot:

Ässät-Sport, kokoonpanot: 

Lukko-KooKoo, kokoonpanot:

Lue myös:

    Uusimmat