HIFK ja Tappara kuilun partaalla – Kärpillä runsaasti muutoksia

Jääkiekon SM-liigassa pelataan maanantai-iltana välieräsarjojen kuudennet ottelut. Sarjat ovat katkolla Oulun Kärpillä sekä Hämeenlinnan Pallokerholla.

HIFK-Kärpät

IFK hallitsi viidennettä ottelua viime viikon perjantaina Oulussa, mutta niin vain Kärpät teki tarvittavat maalit ja johtaa välieräsarjaa otteluvoitoin 3-2.

Kärpät onkin voiton päässä finaalipaikasta, vaikka on ollut pelillisesti ajoittain jopa alakynnessä. IFK on pystynyt tiiviillä, aggressiivisella, mutta samaan aikaan järkevällä puolustuspelaamisellaan vaikeuttamaan ja ajoittain jopa pysäyttämään Kärppien kiekollisen pelaamisen.

Kärppien pitääkin löytää keinoja, miten purkaa IFK:n paineen, sillä etenkin kotikaukalossaan helsinkiläisjoukkue on paineistanut vastustajilta ajan ja tilan pois. Muuten sarja venyy seitsemänteen otteluun.

IFK:lta on sivussa illan ottelusta puolustaja Ryan O'Connor. Kokoonpanoon nousee hyökkääjä Micke-Max Åsten.

Kärpät tekee suuria muutoksia ketjuihinsa, kun Jussi Jokinen on pudotettu ykkösketjusta kolmosketjuun. Oskar Osala on puolestaan pudotettu kakkosketjusta nelosketjun keskelle. Näin ollen Otto Karvinen pelaa kakkosketjussa ja Radek Koblizek ykkösketjussa.

Myös ruotsalaissentteri Nicklas Lasu palaa takaisin ykkösketjuun kolmosketjusta.

HPK-Tappara

HPK on yltänyt pienimuotoisiin urotekoihin, sillä välieräsarjan neljännessä ottelussa se kairasi tärkeän jatkoaikavoiton pahasti siipirikkoisena, sekä haki ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2016 voiton Tampereen Hakametsästä, kun se otti 3-2-voiton viime viikon lauantaina.

HPK johtaakin lähes sensaatiomaisesti välieräsarjaa otteluvoitoin 3-2 ja on vain voiton päässä finaalipaikasta.

HPK pääsee kaiken lisäksi yrittämään sarjan katkaisua kotikaukalossaan, jossa se on ollut väkevä. HPK on pystynyt sarjan edetessä parantamaan hyökkäys- ja puolustuspelaamistaan, eikä Tappara ole ihan täysin pystynyt tähän vastaamaan.

Tappara on pelannut hyvin, mutta ei riittävän hyvin vielä. HPK:n kokoonpanoon palaa hyökkääjä Niclas Lucenius. Valtteri Puustinen on sivussa.

Tapparan maalilta edellisessä ottelussa vaihdettu Christian Heljanko pelaa tolppien välissä.

Lue myös:

    Uusimmat