TPS:llä valtavia muutoksia – kolme tärkeää pelaajaa sivussa

Jääkiekon Liigassa pelataan keskiviikkoiltana neljännet puolivälieräottelut. TPS on tehnyt merkittäviä kokoonpanomuutoksia Hämeenlinnaan. Ilves ja Lukko ovat tappion päässä kesälomasta.

Hämeenlinnan Pallokerhon ja Turun Palloseuran välinen pudotuspelisarja heräsi kunnolla eloon edellisessä ottelussa, kun TPS nappasi 3-2-voiton Turussa.

TPS:n alemmilta ketjuilta tuli vihdoin taustatukea turkulaisten ykkösketjulle, mikä auttoi voiton ottamisessa. TPS on silti pelillisestä näkökulmasta HPK:ta jäljessä.

HPK on toistaiseksi saanut kiekollisen pelaamisen ja hyökkäyspelaamisen laadulla TPS:n vaikeuksiin. Etenkin suunnanmuutospelaaminen on ollut HPK:lla vaarallista. Myös HPK:n paineistuspelaamisen purkaminen on tuonut TPS:lle vaikeuksia.

Tässä onkin yksi illan ratkaisukohdista. Pystyykö TPS vastaamaan näihin asioihin? Jos se saa kiekollisen pelaamisen soljumaan laadukkaammin, auttaa se jo paljon.

TPS tekee suuria muutoksia kokoonpanoonsa, kun hyökkääjät Ilari Filppula, Lauri Korpikoski ja Petrus Palmu ovat sivussa. Oskari Siiki, Teemu Väyrynen ja Hannu Kuru palaavat kokoonpanoon.

HPK:n kokoonpanoon palaa Philippe Cornet.

Tampereen Ilves on yhden tappion päässä kesälomilta. Kärpät vei nimiinsä joukkueiden välisen pudotuspelisarjan kolmannen ottelun 2-1-lukemin Oulussa.

Ilves on pystynyt haastamaan tosissaan Kärppiä viisikkopelaamisen saralla, mutta erikoistilannepelaamisessa on ollut suuri ero. Ilves ei ole pystynyt tekemään ainuttakaan ylivoimamaalia oululaisten verkkoon.

Jotain kertoo Kärppien rutiinitasosta se, että oululaiset eivät ole olleet parhaimmillaan oikeastaan yhdessäkään kolmesta ottelusta. Kärppien materiaaliero sekä maalinteon tehokkuus ovat olleet eri luokkaa kuin Ilveksen vastaavat.

Mikäli Ilves ei voita illan ottelua, päättyy tupsukorvien kausi. Kärpiltä on sivussa pelikieltojen takia Jussi Jokinen ja Oskar Osala.

Ilveksen kokoonpanoon palaavat kapteeni Eemeli Suomi ja pelikieltonsa kärsinyt Samuli Vainionpää.

Rauman Lukon tilanne on hyvin vastaavanlainen kuin Ilveksen. Lukko on yhden tappion päässä kesälomasta, sillä Tampereen Tappara kukisti raumalaiset edellisessä ja pudotuspelisarjan kolmannessa ottelussa 3-2-lukemin.

Lukko on pystynyt haastamaan Tapparaa viisikopelaamisessa, sekä erikoistilannepelaamisessa. Toistaiseksi se ei ole vain riittänyt, sillä Tapparalta on löytynyt aina jostain ratkaisumaalin tekijät.

Kirvesrinnat ovat olleet erittäin tehokkaita maalipaikoissa. Mikäli Lukko haluaa jatkaa kauttaan, pitää sen nostaa entisestään viisikkopelaamisen tasoaan, sekä olla tehokkaampi maalipaikoissa.

Lukon kokoonpanoon palaa hyökkääjä Linus Nyman. Myös maalivahti vaihtuu, kun Lassi Lehtinen on tolppien välissä.

Onko Pelicans keksinyt uusia lääkkeitä Helsingin IFK:n kaatamiseen? HIFK nimittäin vei maanantain ottelun nimiinsä, kun helsinkiläiset paineistivat erittäin aggressiivisesti lahtelaisilta tilan ja ajan pois.

IFK sai huomattavan määrän kiekonriistoja hyökkäysalueella, joista se loi laadukkaita maalipaikkoja. Pelicans ei oikein missään vaiheessa keksinyt keinoja purkaa IFK:n painetta, joten he päättivät lähteä IFK:n pelaamiseen mukaan.

Se ei kuitenkaan toiminut, sillä Pelicans ei pystynyt luomaan maalipaikkoja. IFK paineisti puolustusvalmiuden uhallakin, mutta koko ajan pyrimyksenä oli pitää viisikko tiiviinä.

Pelicansin pitää keksiä keinot purkaa IFK:n paine, muuten helsinkiläiset vievät ottelusarjan mennessään.

Pelicansin kokoonpanoon palaavat Artturi Toivola ja Taavi Vartiainen.

Lue myös:

    Uusimmat