Kärpät laittoi ketjunsa täysin uusiksi, Oskar Osala sivussa – HPK:lla pieni muutos

Jääkiekon SM-liigan finaalisarja jatkuu torstai-iltana Oulussa, kun Kärpät kohtaa Hämeenlinnan Pallokerhon.

Kärpät-HPK

HPK tasoitti finaalisarjan otteluvoitoissa 1-1:een, kun se kukisti Kärpät 3-1-lukemin tiistai-iltana Hämeenlinnassa.

Kärpät pelasi vahvan ensimmäisen erän, mutta HPK tuli ihan uudenlaisella ilmeellä toiseen erään. HPK sai vahvan hyökkäysalueen hyökkäyspelin pyörimään, jonka ansiosta se sai pelin virtauksen hallintaansa.

HPK myös riisti kiekkoja sekä katkasi runsaasti kärppäpelaajien purku- ja syöttöyrityksiä, jonka takia paine pysyi oululaisten päädyssä.

Tässä piileekin yksi kolmannen finaaliottelun ratkaisukohdista: pystyykö Kärpät pitämäänn HPK:n hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisen kurissa ja katkaisemaan pyöritykset nopeasti?

Kärpät pelasi tappiosta huolimatta vahvan pelin Hämeenlinnassa. Oululaiset pelasivat tiiviillä viisikolla kiekkokontrollijääkiekkoa. Onkin mielenkiintoista seurata, onnistuuko Kärpät nostamaan tasoaan vielä.

Kärppien tähtihyökkääjä Oskar Osala on sivussa illan ottelusta, kuten on myös Miska Humaloja. Tino Metsävainio palaa näin ollen kokoonpanoon.

Kärpät tekee muitakin muutoksia, sillä tshekkihyökkääjä Radek Koblizek putoaa ykkösketjusta kolmosketjuun, Aleksi Heponiemi nousee hänen tilalle kakkosketjusta ykkösketjuun ja Jussi Jokinen nousee kolmosketjusta kakkosketjuun.

Myös hyökkääjät Jasper Lindsten ja Jari Sailio vaihtavat päikseen ketjuja. HPK:n kokoonpanoon palaa hyökkääjä Henri Kanninen. Näin ollen Miro Ruokonen on sivussa.

Juttua korjattu klo 15.46. Korjattu Radek Koblizekin kansalaisuus.

Lue myös:

    Uusimmat