Pystyykö Tappara pysäyttämään HPK:n vahvan hyökkäyspelaamisen? Pallokerholla useita muutoksia ketjuissaan

Jääkiekon SM-liigassa jatkuu välierävaihe, kun Tampereen Tappara ja Hämeenlinnan Pallokerho aloittavat välieräsarjansa Tampereella. HPK:n hyökkäysalueen "ralli" tai sen pysäyttäminen ovat sarjan keskiössä.

Tappara-HPK

Tappara eteni varsin vakuuttavasti puolivälieristä välieriin, kun se kaatoi Rauman Lukon suoraan neljässä ottelussa otteluvoitoin 4-0.

Vaikka Lukko pystyi ajoittain haastamaan Tapparan tasaväkisesti, ei voittajasta lopulta ollut epäselvyyttä. Tapparan kone jauhoi ja jauhoi, eikä kirvesrintojen peli ailahdellut oikein missään vaiheessa.

HPK päätti Turun Palloseuran kauden, kun se eteni puolivälieristä jatkoon otteluvoitoin 4-1. HPK repi eroa TPS:ään hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisellaan, jossa on uudenlaista ajattelua havaittavissa.

Tämä on välieräsarjan yksi ratkaisukohdista: miten Tappara pystyy puolustamaan HPK:n vahvaa hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista?

HPK käyttää päätykiekkoja erittäin tehokkaasti hyväkseen. Hyökkäysalueella se vierittää laitoja ja rännejä pitkin kiekkoa puolelta toiselle erittäin nopeasti.

Tappara haluaakin varmasti saada HPK:n hyökkäysalueen rallin nopeasti poikki, sillä mitä pidemmäksi hyökkäyspelaaminen etenee, sitä vahvempi HPK on.

HPK:lta on sivussa pelikiellon vuoksi puolustaja Arto Laatikainen. HPK sekoittaa ketjujaan, kun hyökkääjä Philippe Cornet nousee nelosketjusta nimelliseen ykkösketjuun. Laatikaisen ollessa sivussa ykköspuolustajapariin nousee 20-vuotias Niclas Almari.

Henri Kanninen nousee kokoonpanoon, mutta vain 13. hyökkääjäksi. Tapparalla ei ole ketjumuutoksia.

Lue myös:

    Uusimmat