Ryöstöretki Hakametsään! HPK nousi voiton päähän finaalipaikasta – tehoylivoima ajoi Tapparan todella tukalaan asemaan

HPK kaatoi Tapparan SM-liigan viidennessä välieräottelussa 3-2-lukemin ja nousi voiton päähän finaalipaikasta.

HPK:n avauserä oli hurjaa seurattavaa. Tappara aloitti maalinteon kahden minuutin pelin jälkeen, mutta vierasjoukkue HPK takoi kolme ylivoimamaalia avauserän aikana.

Petteri Nikkilän, Eetu Tuulolan ja Arto Laatikaisen osumat pakottivat Tapparan vaihtamaan maalivahtiaan, ja Niklas Bäckström luisteli kirvesrintojen tolppien väliin Christian Heljangon tilalle.

Tappara nousi maalin päähän toisessa erässä Tomas Zaborskyn osumalla. Syöttöpisteen maaliin merkkauttanut Kristian Kuusela nousi tehopisteensä myötä SM-liigan kaikkien aikojen pudotuspelitilaston kärkipaikalle.

Tappara sai päätöserässä hurjan kirivaihteen päälle, mutta HPK:n puolustus kesti isäntien yritykset upeasti.

HPK johtaa välieräsarjaa nyt 3-2, ja on enää voiton päässä SM-liigan finaalipaikasta.