Kärpät sysäsi HIFK:n kuilun partaalle ja on vain voiton päässä finaalipaikasta – huippulupaus ilmiliekeissä

Oulun Kärpät meni välieräsarjassa johtoon, kun se kukisti Helsingin IFK:n 2-1-lukemin pudotuspelisarjan viidennessä ottelussa.

Kärpät johtaa välieräsarjaa otteluvoitoin 3-2 ja on vain voiton päässä finaalipaikasta.

Ratkaisu tuli jatkoerässä, kun 20-vuotias huippulupaus Aleksi Heponiemi taituroi upean hyökkäyksen päätteeksi 2-1-voittomaalin ylivoimalla.

Heponiemi oli muutenkin suuressa roolissa, sillä hän teki myös Kärppien ensimmäisen maalin toisessa erässä tarkalla laukauksella.

IFK nousi kuitenkin erän lopulla tasoihin, kun Juhani Tyrväinen reagoi ensimmäisenä erikoiseen pomppuun ja siirsi kiekon tyhjään maaliin.

IFK laukoi ottelun aikana kolme kertaa maalirautoihin, kahdesti osui Joonas Lyytinen ja kerran Sakari Salminen maalirautoihin.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina Helsingissä, jolloin sarja on katkolla Kärpille.