HIFK saa sairastuvalta elintärkeän palasen, Lauri Korpikoski palaa TPS-kokoonpanoon – kolme joukkuetta kuilun partaalla

Jääkiekon Liigassa pelataan maanantai-iltana neljä puolivälieräottelua. Helsingin IFK saa tärkeän hyökkääjän takaisin kokoonpanoonsa, kun taas Turun Palloseuran riveihin palaa Lauri Korpikoski.

Pelicans-HIFK

Joukkueiden välinen pudotuspelisarja on tasan 1-1. IFK paransi pelaamistaan toiseen otteluun, jonka se voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-2-lukemin.

Pelicans oli ensimmäisessä kohtaamisessa pelillisesti edellä, mutta IFK kuroi eroa kiinni lauantain ottelussa. IFK pystyi pitämään enemmän kiekkoa ja vyöryttämään hyökkäyksiä hyvällä rytmillä. Pelicans joutui puolustamaan enemmän, kuin mitä lahtelaiset olisivat halunneet.

Pelicansin kiekollinen pelaaminen oli varsin huolimatonta ja etenkin avauserässä IFK sai tukun kiekonriistoja hyökkäysalueella. Kun lahtelaiset eivät saaneet jouhevuutta kiekolliseen peliinsä, pystyi IFK pysymään pelin päällä.

Illan ottelussa tämä asia on jälleen yksi ratkaisukohdista: saako Pelicans kiekollisen pelaamisensa takaisin raiteilleen ja pystyykö se purkamaan IFK:n paineen? Ja sama toisinpäin: pystyykö IFK laadukkaaseen kiekolliseen pelaamiseen, sillä kotikaukalossaan lahtelaiset paineistavat hyvin aggressivisesti.

IFK saa mieluisen palaajan kokoonpanoonsa, kun Iikka Kangasniemi on jälleen pelikuntoinen.

TPS-HPK

Hämeenlinnan Pallokerho on ollut joukkueiden välisessä puolivälieräsarjassa pelillisesti edellä ja johtaa otteluvoitoin 2-0. Edellisen ottelun HPK voitti 5-3-lukemin.

HPK kääntää peliä nopeammin ja laadukkaammin kiekonriiston jälkeen. Näissä tilanteissa hämeenlinnalaisjoukkue on ollut erittäin vaarallinen. Etenkin HPK:n paineistuspelaaminen ja hyökkäysalueen kiekonriistot ovat koitumassa TPS:n turmioksi.

TPS on myös pyrkinyt paineistamaan aggressiivisesti, mutta HPK on pystynyt purkamaan paineen kerta toisensa jälkeen muutaman nopean syötön ja tiiviin viisikon turvin. Vastaavasti TPS ei ole pystynyt purkamaan HPK:n painetta.

HPK:lta on myös tullut tehoja laajalta rintamalta, kun taas TPS on ollut Kaapo Kakon johtaman ykkösketjun varassa. TPS tarvitsee nopeasti tehoja muilta ketjuilta, muuten turkulaisten kesäloma alkaa nopeasti. Illan ottelu on lähes pakkovoiton paikka TPS:lle.

TPS:n kokoonpanoon palaa kapteeni Lauri Korpikoski.

HPK:n slovakialaispuolustaja Jan Brejcak pelaa nelosketjun hyökkääjänä. Hyökkääjä Miro Ruokonen on sivussa.

Kärpät-Ilves

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti puolivälieräsarjassaan ja Kärpät johtaa otteluvoitoin 2-0.

Vaikka Kärpät on ollut kaukana parhaasta tasostaa, on se silti pystynyt kaivamaan voittoja ja tarvittavia maaleja. Ilves on pystynyt haastamaan oululaiset tasaviisikoin, mutta erikoistilannepelaamisessa on tullut eroja.

Onkin mielenkiintoista seurata, saako Ilves erikoistilannepelaamistaan paremmaksi ja pystyykö se edelleen haastamaan Kärppiä viisikkopelaamisessa. Ottelu on kuitenkin lähes pakkovoiton paikka Ilvekselle.

Edellisessä ottelussa itsensä suihkuun taklannut Oskar Osala on sivussa illan ottelusta.

Taklauksen alle jäänyt Oskari Laaksonen on pelikuntoinen. Ilveksen kokoonpanoon palaa Joose Antonen, mutta kapteeni Eemeli Suomi on edelleen sivussa.

Tappara-Lukko

Tampereen Tappara on ollut aavistuksen verran edellä Rauman Lukkoa ja johtaa pudotuspelisarjaa otteluvoitoin 2-0.

Lukko on pystynyt parhaimmillaan haastamaan Tapparaa tasaviisikoin, mutta kirvesrintojen rutiini ja etenkin maalinteon tehokkuus ovat olleet paremmalla tasolla. Myös Tapparan maalivahti Christian Heljanko on ottanut ykkösvahdin arvoisia torjuntoja.

Etenkin lauantain ottelussa Heljanko oli mies paikallaan, sillä hän torjui päätöserässä peräti 22 kertaa. Silti Tapparan kiekollisen pelaamisen varmuus ja suoritustaso on raumalaisia edellä. Illan ottelu on Lukolle lähes pakkovoiton paikka.

Lukko vaihtaa otteluun maalivahtia, kun Oskari Setänen torjuu tolppien välissä. Hyökkääjä Brandon Defazio palaa kokoonpanoon. Linus Nyman on sivussa.

Lue myös:

    Uusimmat