Herttuatar Meghanin oikeusjuttu jatkuu – brittilehti uhkaa julkaista kuninkaallista puolustaneiden naisten nimet

5:54
Herttuatar Meghan otti julkisesti kantaa George Floydin traagiseen kuolemaan: "Olisi väärin olla sanomatta mitään"

Herttuatar Meghanin oikeuskäsittelyn keskiössä on tällä hetkellä kysymys Meghania puolustaneiden naisten henkilöllisyyden julkaisemisesta.

Herttuatar Meghanin oikeustaistelu brittiläistä tabloidlehteä Mail on Sundayta ja sen emoyhtiötä Associated Newspapersia vastaan on käynnissä Isossa-Britanniassa. Nyt herttuattaren lakitiimi on Meghania läheisen lähteen mukaan esittänyt hakemuksen, jolla se pyrkii estämään Associated Newspapersia nimeämästä julkisesti Meghanin ystäviä, jotka puolustivat herttuatarta tämän kokemalta mediakiusaamiselta anonyymisti yhdysvaltalaisessa People-lehdessä helmikuussa 2019. 

Naisten nimet ovat mukana tuomarille ja puolustukselle esitetyssä luottamuksellisessa asiakirjassa, joka oli mukana Meghanin nostamassa kanteessa Mail on Sundayta vastaan. Oikeudenkäynnin keskiössä on Meghanin isälleen Thomas Marklelle lähettämä yksityinen kirje, jonka hän lähetti mentyään naimisiin prinssi Harryn kanssa vuonna 2018. Mail on Sunday julkaisi kirjeen sisällön, jonka sisältöä on Meghanin tiimin mukaan vääristelty muun muassa jättämällä sanoja pois. 

– Uskomme kiivaasti, ettei Mailin uhkailulla ole mitään tekemistä tapauksen kanssa. Se tehdään vain siksi, että Mail voisi ottaa kohteekseen viisi viatonta naista sanomalehtiensä sekä nettisivujensa kautta. 

Sanomalehden tiedottajan mukaan Mail on Sundaylla ei ollut aikomusta julkaista Meghanin viiden ystävän henkilöllisyyttä tulevan viikonlopun aikana. 

– Mutta heidän todistuksensa on tämän tapauksen ytimessä, joten emme näe syytä sille, miksi heidän henkilöllisyytensä tulisi pysyä salaisuutena. Tämä on mitä kerroimme herttuattaren lakimiehille viime viikolla, että päätös heidän salassapidostaan tulisi olla hyvin oikeuden harkitsema. 

Associated Newspapers puolustaa tiiviisti Mail on Sundayn päätöstä julkaista tiettyjä osia Meghanin isälleen lähettämästä kirjeestä. Yrityksen mukaan yleisöllä on valtava sekä oikeutettu kiinnostus kuninkaallisen perheen jäseniä sekä heidän keskinäisiä suhteitaan kohtaan. 

Meghan totesi omassa todistajanlausunnossaan, että kyseessä olevan viisi naista tekivät aikoinaan itsenäisen päätöksen siitä, että he nousivat puolustamaan ystäväänsä anonyymisti People-lehdessä. Meghanin lausunnon mukaan Mail on Sunday yrittää kääntää huomion tapauksessa muualle, missä sen ydin todellisuudessa on. 

– Mail on Sunday julkaisi laittomasti yksityisen kirjeeni. Jokainen näistä naisista on yksityinen kansalainen, nuori äiti, ja heillä kaikilla on oikeus yksityisyyteen. Mail on Sunday pelaa mediapeliä oikeilla elämillä. 

Lähde: CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja