Hiljattain oikeustaiston hävinnyt brittilehti julkaisi etusivullaan anteeksipyynnön herttuatar Meghanille

3:20
Prinssi Harryn ja Meghan Marklen satumainen rakkaustarina

The Mail on Sunday -lehti julkaisi etusivullaan anteeksipyynnön herttuatar Meghanille.

Brittilehti The Mail on Sunday julkaisi oikeuden määräämän anteeksipyynnön Sussexin herttuatar Meghanille sen jälkeen, kun tämä oli voittanut oikeustaiston lehden kustantajia vastaan.

Lehden kanteen painettiin teksti Sussexin herttuatar voitti oikeusjutun tekijänoikeusloukkauksesta Associated Newspapersia vastaan ​​The Mail on Sunday -lehdessä julkaistujen ja Mail Online -palvelussa julkaistujen artikkeleiden osalta.

Associated Newspapers omistaa MailOnlinen ja The Mail on Sundayn.

Oikeustaisto käytiin sen jälkeen, kun The Mail on Sunday ja sen verkkolehti MailOnline olivat julkaisseet otteita herttuattaren isälleen kirjoittamasta viisisivuisesta kirjeestä. Otteet julkaistiin helmikuussa 2019.

Meghan oli kirjoittanut kirjeen hieman hänen ja prinssi Harryn toukokuussa 2018 juhlittujen häiden jälkeen. Herttuatar katsoi, että kirjeestä poimittujen otteiden julkaiseminen loukkasi hänen yksityisyyttään.

Lontoon korkein oikeus määräsi lehden painattamaan etusivulleen anteeksipyynnön Meghanin yksityisyyden loukkaamisen vuoksi. Lisäksi se määräsi, että anteeksipyyntö liitetään MailOnlinen kotisivulle yhdeksi viikoksi niin, että se sisältää hyperlinkin viralliseen tuomioon.

Näiden lisäksi herttuattarelle maksetaan lähes 1,7 miljoonan dollarin korvaukset.

2. joulukuuta annetun tuomion jälkeen Meghan totesi julkaisemassaan tiedotteessa, ettei tämä ollut voitto vain hänelle, vaan kaikille, jotka ovat koskaan pelänneet puolustaa sitä, mikä on oikein.

– Tärkeintä on se, että voimme olla yhdessä tarpeeksi rohkeita muovataksemme mediaa, joka sallii ihmisten olla julmia sekä hyötyy luomistaan valheista ja tuskasta, hän jatkoi.

Lähteet: People, Deadline, BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja