Herttuatar Meghan voitti kolme vuotta kestäneen oikeustaistelun – tylytti vastapuoltaan suorasanaisesti: "Olen ollut kärsivällinen kohdatessani laskelmoituja hyökkäyksiä"

6:37
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät brittihovin viime vuonna skandaalin saattelemana.

Herttuatar voitti oikeustaistelun Mail on Sunday -lehteä vastaan.

Herttuatar Meghan on voittanut lähes kolme vuotta kestäneen oikeustaistelun Mail On Sunday -lehteä ja MailOnline-sivustoa vastaan. 

Oikeudessa käsiteltiin sitä, kun herttuattaren isä Thomas Markle oli luovuttanut paikalliselle medialle tyttärensä kirjoittaman henkilökohtaisen kirjeen. Seurauksena Meghan ja Harry haastoivat kirjeen sunnuntainumerossa julkaisseen brittilehti Daily Mailin sekä lehden emoyhtiön Associated Newsin oikeuteen. Meghan oli lähettänyt kirjeen isälleen sen jälkeen, kun hän asteli prinssi Harryn kanssa avioliiton satamaan vuonna 2018.

Meghan juhlisti voittoaan julkaisemalla aiheesta tiedotteen, jossa hän niin ikää näpäytti hävinnyttä osapuolta, Associated Newspapersia.

– Tämä ei ole voitto ainoastaan minulle, vaan jokaiselle, joka on joskus pelännyt puolustaa sitä mikä on oikein, herttuatar kommentoi tiedotteessaan.

– Tärkeintä on se, että voimme olla yhdessä tarpeeksi rohkeita muovataksemme mediaa, joka sallii ihmisten olla julmia sekä hyötyy luomistaan valheista ja tuskasta, hän lisäsi.

Herttuatar ei säästellyt sanojaan napakassa tiedotteessa. Hän syyttää brittijulkaisijaa erityisesti oikeusprosessin hidastamisesta kohuotsikoiden toivossa. 

– Mitä enemmän he pitkittivät tätä, sitä enemmän he pystyivät muovaamaan faktoja ja manipuloimaan kansaa tehden yksinkertaisesta asiasta monimutkaisen, jotta he pystyisivät luomaan lisää otsikoita ja myymään lisää lehtiä.

Lopuksi herttuatar kritisoi järjestelmää kaoottisuudeksi, jossa totuus ei ole ollut ensisijaista.

– Kuluneiden kolmen vuoden aikana olen ollut kärsivällinen kohdatessani petosta, häirintää ja laskelmoituja hyökkäyksiä.

Harry ja Meghan ilmoittivat vetäytyvänsä kuninkaallisesta elämästä tammikuussa 2020. Herttuaparin viimeinen kuninkaallinen edustustilaisuus oli maaliskuussa 2020. Tämän jälkeen Harry ja Meghan muuttivat Archie-pojan kanssa vakituisesti asumaan Pohjois-Amerikkaan. Nykyään perheeseen kuuluu myös viime kesänä syntynyt Lilibet-tytär,

Lähde: People


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja