The Crown -näyttelijä pelkää – yhtäläisyydet prinsessa Dianan ja herttuatar Meghanin välillä ovat hälyttävät: "Ettekö näe historian toistavan itseään?"

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

The Crown -sarjassa prinsessa Dianaa tulkitsevan Emma Corrinin mukaan yhtäläisyydet Meghanin ja edesmenneen prinsessan välillä ovat selvät.

Huippusuositun The Crown -sarjan tulevalla, neljännellä kaudella prinsessa Dianaa näyttelevä Emma Corrin kertoo olevansa sitä mieltä, että edesmenneen Dianan sekä hänen miniänsä herttuatar Meghanin välillä on useita samankaltaisuuksia. The Crown -sarjassa seurataan brittihovin elämää läpi kuningatar Elisabetin valtakauden.

Diana menehtyi traagisesti paparazzien jahtaamana auto-onnettomuudessa Pariisissa elokuussa 1997 ollessaan 36-vuotias. Meghan liittyi kuninkaalliseen perheeseen toukokuussa 2018 mentyään naimisiin Dianan nuoremman pojan prinssi Harryn kanssa. 

Corrinin mukaan Dianan ja Meghanin välillä on runsaasti yhtäläisyyksiä esimerkiksi siinä, kuinka heitä on kohdeltu sekä median että kuninkaallisen perheen toimesta. 

– Haluat vain ravistella näitä otsikoita ja sanoa, ettekö näe historian toistavan itseään?

Dianan liittyminen kuninkaalliseen perheeseen ei ollut aikoinaan helppo, eikä se ole ollut sitä Meghanillekaan. Yhdysvaltalaissyntyiseltä näyttelijältä odotettiin paljon, kun kuninkaalliset häät lähestyivät. Modernin, avoimesti feministisen Meghanin odotettiin tuulettavan pölyttynyttä brittimonarkiaa. Pian häiden jälkeen alkoi kuitenkin valtava, maailmanlaajuinen kritiikki tuoretta kuninkaallista kohtaan, joka huipentui alkuvuoteen 2020, kun Harry ja Meghan ilmoittivat vetäytyvänsä kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja muuttavansa Pohjois-Amerikkaan. 

Myös Diana koki samankaltaista kohtelua omana aikanaan, vuosikymmeniä aiemmin. 

– Kylmyys, perinteet, odotukset käyttäytymisestä... en usko, että Diana odotti sitä. Uskon, että hän luuli liittyvänsä perheeseen, Corrin arvioi. 

Myös prinssi Harry on rinnastanut vaimonsa kohtelun äitinsä kohtaloon. Vuoden 2019 lokakuussa Harry kuvaili Meghanin saamaa "armotonta" kohtelua brittimedioissa harvinaisessa kannanotossaan. 

– Jossain kohtaa tulee piste, jolloin ainut asia, mitä voi tehdä, on nousta tällaista käytöstä vastaan, koska se tuhoaa ihmisiä ja ihmisten elämiä, Harry kommentoi tuolloin. 

– Pahin pelkoni on, että historia toistaa itseään. Olen nähnyt mitä tapahtuu, kun jostain, ketä rakastan, tehdään tuote eikä heitä enää nähdä tai kohdella oikeana ihmisenä. Menetin äitini ja nyt katson kuinka vaimoni joutuu samojen raskaiden voimien uhriksi.

Meghan on myös itse noussut tabloidmediaa vastaan oikeustoimin. Iso-Britanniassa on käynnissä herttuattaren oikeuskäsittely Main on Sunday -lehteä vastaan, joka julkaisi vuonna 2019 herttuattaren etäiselle isälleen Thomas Marklelle lähettämän kirjeen ilman Meghanin lupaa. Meghanin syytösten mukaan julkaistusta kirjeestä oli jätetty tarkoituksella pois sanoja ja lauseita, jotka olivat muuttaneet sen merkitystä. 

Harry ja Meghan asuvat tällä hetkellä Santa Barbarassa, Kaliforniassa esikoisensa Archien kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja