Herttuatar Meghan hävisi keväällä oikeusjuttunsa esikäsittelyn brittiläistä tabloid-lehteä vastaan – joutuu maksamaan mittavan summan lehden oikeuskuluja

5:54
Herttuatar Meghan otti julkisesti kantaa George Floydin traagiseen kuolemaan: "Olisi väärin olla sanomatta mitää"

Herttuatar Meghan joutuu maksamaan suuren summan Mail on Sundayn oikeuskuluja. 

Herttuatar Meghan, 38, joutuu maksamaan brittilehti Mail on Sundayn oikeuskulut toukokuulta, kun oikeus hylkäsi toukokuussa käydyssä esioikeudenkäynnissä osan Meghanin syytteestä lehteä vastaan. Meghan tulee maksamaan noin 74 000 euron edestä kuluja lehden julkaisijalle News Papers Newsgroupille, kertoo Insider. Meghan haastoi lehden ja sen julkaisijan oikeuteen yksityisen kirjeen julkaisemisesta, jonka Meghan lähetti isälleen vuonna 2018 mentyään naimisiin prinssi Harryn kanssa. 

Meghanin tiedottaja on vahvistanut, että herttuatar tulee maksamaan lehden oikeuskulut. 

Toukokuussa brittioikeus hylkäsi Meghanin väitteet siitä, että sanomalehti toimi epärehellisesti jättämällä kirjeestä pois osioita sekä siitä, että lehti lietsoi Meghanin ja hänen isänsä Thomas Marklen välillä olevia ongelmia. Oikeuden mukaan väitteet olivat epäolennaisia tapauksessa. 

Meghan on haastanut lehden ja sitä julkaisevan NGN:n oikeuteen vedoten yksityisyydensuojaan. Syyte on nostettu yksityisen tiedon väärinkäytön, tekijänoikeuksien loukkaamisen sekä tietosuojalain rikkomisen perusteella. 

Tällä hetkellä Meghanin lakitiimi tekee töitä sen eteen, ettei herttuatarta puolustaneiden viiden naisen henkilöllisyyttä julkaista oikeuskäsittelyn yhteydessä. Anonyymit viisi naista puolustivat herttuatarta tämän kokemalta mediakiusaamiselta yhdysvaltalaisessa People-lehdessä helmikuussa 2019. Asiaa on käsitelty oikeudessa viimeksi  29. heinäkuuta. 

Mail on Sundayn tiedottaja puolestaan on kertonut, ettei sanomalehdellä ole ollut aikomusta julkaista Meghania puolustaneiden naisten nimiä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja