Jari-Matti Latvalalta isoja paljastuksia Esapekka Lapin kannalta

Rallin MM-sarjan viime kauden mestari, Toyota-kuski Sebastien Ogier palaa GR Yaris Rally1 -auton rattiin Portugalissa toukokuussa.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala vahvisti asian MTV Urheilulle.

– Kyllä se siltä nyt näyttää, että hän haluaisi sinne lähteä ajamaan. Ogier on halunnut jo pitkään, että saisi startata sorakisassa kauempaa, että ei tarvitsisi aina aurata tietä. Nyt hän pääsee sitä kokeilemaan, Latvala sanoo.

Huhujen mukaan myös toinen ex-mestari Sebastien Loeb olisi tulossa lähtöviivalla Portugalissa. Kaksikon edellinen otatus päättyi Monte Carlossa Fordilla ajaneen Loebin niukkaan voittoon, kun Ogier kärsi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella rengasrikon.

– Totta kai se olisi hienoa. Molemmat heistä ovat siinä tilanteesta, että pääsevät starttaamaan takaa. Lähtöpaikkaetu olisi hyvä. Olisihan se kisan kannalta hieno juttu, jos saataisiin vielä Loeb mukaan, Latvala hehkuttaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Esapekka Lappi ajaa huhtikuun lopun Kroatian asvalttirallin ja palaa Rally1-auton rattiin Portugalin jälkeen ajettavassa Sardinian MM-rallissa kesäkuussa. Lappi testasi Sardiniassa jo viime viikolla.

Latvala vahvisti myös osan kesän kisoista, mutta ei halunnut aivan kaikkia kisoja vielä nimetä joko Ogierille tai Lapille. Tallilla tieto ilmeisesti jo on, mutta kilpailijoiden kannalta jotain halutaan pitää vielä salassa.

– Fakta on, ettei Ogierilla olisi ollut mahdollista ajaa Sardiniassa, kun WEC-sarjan kisa on niin lähellä. Se on myös selvä, että "EP" ajaa Virossa ja Suomessa. En halua muista kisoista vielä puhu, Latvala summaa.

– Sebillä on ollut tarjous, että hän on saanut itse valita ja päättää kisoja. Lukumäärällisesti se on näillä näkymin jäämässä viiteen kilpailuun.

Jos Ogierin MM-rallien määrä on viisi kisaa, tarkoittaa se Lapille mukavaa kahdeksan MM-rallin ohjelmaa ykköskaliiberin auton ratissa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja