Helvetillinen näky paljastui vesimassojen alta – Australian koillisosia piinanneet tulvat tappoivat käsittämättömät 300 000 nautaa

0:58
Näin tulvavedet nousivat rautatielle Queenslandissa

Australiassa Queenslandin osavaltion hallitus on käynnistänyt tutkinnan sen jälkeen, kun valtavat vesimassat vyöryivät menneenä viikonloppuna Townsvillen kaupungin alueelle. Tapauksesta kertoo muun muassa The Guardian.

Iso osa Townsvillestä jäi tulvan alle. Asukkaat jäivät vaille sähkö ja osa joutui pakenemaan nousevaa vettä kotiensa katoille. 

Osavaltiolla on syytä epäillä, ettei kaupungin viranomaisten valmistautuminen tulviin ollut riittävällä tasolla. Seudulle satoi hiljattain alle viikossa metri vettä.

Rankkasateiden tuomat tulvat ovat aiheuttaneet laajoja tuhoja myös infrastruktuurille, ihmisten kodeille ja muille rakennuksilla.

Karjatilallisia odotti hirveä näky

Historialliset tulvat ovat aiheuttaneet valtavat tuhot myös Queenslandin karjatilallisille. Osavaltiota riivanneet tulvat ovat tappaneet jopa 300 000 nautaa.

Osavaltion länsiosissa monet karjatilalliset ovat kohdanneet kuvailujen mukaan helvetillisen näyn tulvavesien laskettua ja tuhansien kuolleiden nautojen paljastuttua vesien alta.

0:53
Tulva toi krokotiilin kotitalon eteen Australiassa

Osavaltion pääministerin Annastacia Palaszczuk on jo määrännyt lisärahaa tilallisten kokemien menetysten paikkaamiseksi ja heidän auttamisekseen.

Valtavat vesimassat vyöryivät viikonloppuna Townsvillen esikaupunkialueilla, kun läheisen joen patoluukut avattiin. Päätöstä arvostelleiden mukaan tulvat olisivat voineet jäädä vähäisemmiksi, jos luukut olisi avattu jo aiemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja