Mainos

Helsinki-Vantaan pääkiitotie peruskorjataan kesällä

Remontti vaikuttaa eniten matkustajamääriltään pieniin reitteihin.

Finavia valmistelee Helsinki-Vantaan pääkiitotien peruskorjausta tänä kesänä. Työt alkavat toukokuussa ja kestävät kolme kuukautta. Työn pitäisi valmistua elokuun alussa.   

Peruskorjauksen aikana lentoasemalla on käytössä kaksi kiitotietä kolmen sijaan. Finavia arvioi, ettei peruskorjaus vaikuta merkittävästi kesän liikennemääriin. Saapuvan iltapäiväliikenteen kapasiteetti supistuu kuitenkin 30 prosenttia.  

Mannertenvälinen laajarunkoliikenne ja vilkkaimmat Euroopan reitit lennetään korjaustöiden aikana normaalisti. Mahdolliset aikataulumuutokset koskevat pääosin matkustajamääriltään pienempiä reittejä.  

Työn aikana uusitaan kiitotien asfaltin lisäksi myös sähkö- ja telekaapelit. Remontoitavalla alueella on lähes 2000 valaisinta. Kaapeleita vedetään 30 kilometriä.  

Kiitotie 1 on Helsinki-Vantaan ensimmäinen kiitotie. Se valmistui, kun lentoasema otettiin käyttöön vuonna 1952. Kentällä on vuorokaudessa keskimäärin 550 nousua ja laskua.  

Peruskorjauksen aikana lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuunnat poikkeavat normaalista. Lentomelu lisääntyy remontin aikana Pohjois-Helsingissä ja Keravan suunnalla ja vähenee Nurmijärven suunnalla.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.