Mainos

Helsinki ja Sipoo oikeuteen rahasta

Helsingin ja Sipoon neuvottelut kuntarajan siirron korvauksista ovat katkenneet. Korvauskiista ratkaistaan aikanaan oikeudessa. Helsinki saa ensi vuoden alusta Sipoon lounaisosan.

Helsingin kaupunginhallitus ilmoitti Sipoolle faksilla, että se ei enää neuvottele korvauksista. Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Suvi Rihtniemi (kok.) kertoi myöhemmin STT:lle. että näkemyserot ovat liian suuret, jotta neuvotteluja olisi kannattanut jatkaa.

Helsinki ja Sipoo ovat täysin eri mieltä siitä, mitä Helsingin pitää maksaa 30 neliökilometrin maa-alueesta. Sipoo on halunnut rajansiirrosta korvaukseksi sata miljoonaa euroa, Helsinki on ollut valmis maksamaan vain muutamia miljoonia. Sipoosta Helsinkiin liitettävällä alueella asuu vähän yli 2 000 asukasta.

Sipoon kunnanhallitus ehdotti poliittisen tason neuvotteluja molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun löytämiseksi, kun virkamiesvoimin käydyt neuvottelut päätyivät pattitilanteeseen.

- Ehdotimme Helsingin kaupunginhallitukselle poliittisen tason neuvotteluja, joissa olisi haettu kuntajakolain edellyttämää kokonaisvaikutuksiltaan tasapuolista ratkaisua. Helsingin vastaus on etenkin sipoolaisten kannalta tyly ei. Nyt näyttää väistämättömältä, että asiassa joudutaan jopa vuosia kestävään oikeusprosessiin, toteaa Sipoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Christel Liljeström Sipoon tiedotteessa.

Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen mukaan Helsinki tarjoutuu maksamaan vuokraa Sipoolle liitosalueen päiväkotien ja koulun käytöstä, kunnes kiista korvauksista ratkeaa. Pajunen vakuuttaa, ettei kuntien kiistely korvaussummasta vaikuta liitosalueen asukkaiden palveluihin.

Pajusen vierailu suorana netissä

Helsingin kaupunki järjestää jo ensi tiistaina Helsinkiin liitettävällä Luoteis-Sipoon alueella perinteisen ylipormestarin asukasillan. Asukkaat voivat kysyä alueliitokseen liittyvistä asioista suoraan kaupunginjohtaja Pajuselta ja noin 40 asiantuntijalta kaupungin eri virastoista.

Asukasiltaa voi seurata ensimmäisen kerran suorana lähetyksenä verkossa. Helsingin kaupunki testaa Sipoon asukasillan verkkolähetyksellä uutta Helsinkikanavaa, jossa tullaan jatkossa näkemään kaupunginvaltuuston kokoukset suorina lähetyksinä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.