Helsingissä ollaan huolissaan "koronaan kadonneista" opiskelijoista – näin yliopistot käynnistyvät koronarajoitusten varjossa

Yliopistot käynnistyvät rajoitusten varjossa 9:25
Yliopistot kertovat Uutisaamussa, miten opinnot käynnistyvät koronarajoitusten varjossa.

Koronaepidemia on kohdellut opiskelijoita eri tavoin, ja eroja on myös alojen välillä, kertovat Helsingin ja Lapin yliopistot Uutisaamussa.

Helsingin yliopiston vararehtori Sari Lindblom kertoo, että kun osa opiskelijoita ja henkilöstöstä on nauttinut etätyön tuomasta vapaudesta ja joustavuudesta, mutta iso joukko kokee sinnitelleensä raskaiden aikojen yli. Eniten häntä mietityttävät kuitenkin ne, joista ei ole kuultu.

Näiden oppilaiden tukeminen on Lindblomin mukaan yliopiston prioriteetti.

– Huoli on juuri niistä opiskelijoista, jotka ovat jollain tavalla kadonneet tai eivät ole saaneet opintopisteitä tai kursseja suoritetuksi, hän kuvailee.

Alakohtaiset erot suuriakin

Sekä Helsingin että Lapin yliopistosta kerrotaan, että erityisestä keskiöön otetaan ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat, jotta nämä saadaan poikkeusoloista huolimatta mukaan yliopistoyhteisöön.

Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi epäilee, että koronahaasteissa näkyy tietty polarisaatio, jossa he, joilla valmiiksi on ollut haasteita yliopisto-opiskeluissa, ovat eniten vaikeuksia koronankin vuoksi.

Syväjärvi muistuttaa, että epidemian tuomat rajoitukset ovat iskeneet eri aloille eri tavoin. Jotkut alat ovat sopeutuneet epäopiskeluun ja digitalisaatioon hyvin, mutta toisilla aloilla vaaditaan erityisiä tiloja ja välineitä, joita ei etänä voida toteuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat