Helsingin Viikistä varastettiin kokonainen sauna – opiskelijajärjestö harmissaan varkaan erikoisesta tempauksesta: "Saunassa on vietetty monia iloisia hetkiä"

Luuletko tietäväsi, miten saunotaan oikein? Liian pieni uimapuku ja ehdottelu latistavat saunatunnelmaa 4:50
Luulitko tietäväsi, miten saunotaan oikein? Katso videolta varmat saunatunnelman latistajat

Helsingin Viikissä sijaitsevan Metsäylioppilaiden Asuntolasäätiön parkkipaikalta varastettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä kärrysauna. Asiasta on tehty rikosilmoitus, mutta varkauden tekijästä ei ole tietoa.

Kärrysauna kuuluu Helsingin yliopiston Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan metsätieteitä opiskelevien ainejärjestölle, Metsäylioppilaat ry:lle. 

Sauna oli kiinni aisalukolla

Metsäylioppilaat ry:n hallituksen puheenjohtaja Anni Järvinen kertoo MTV Uutisille, että kärrysaunaa on säilytetty aina luvallisesti opiskelijatalojen parkkipaikalla Helsingin Viikissä. 

– Sauna oli hävinnyt maanantain ja tiistain välisenä yönä Silvican parkkipaikalta. Tiistaiaamuna kello viideltä teimme ensimmäisen havainnon siitä, että sauna ei enää ollut tutulla paikallaan.

– Sauna oli kiinnitetty aisalukolla, joka oli rikottu yöllä. Koko pyörällinen saunakärry oli sitten napattu siitä matkaan. Teimme asiasta samana aamuna rikosilmoituksen, Järvinen selventää.

Parkkipaikan vieressä on paljon opiskelija-asuntoja. Monet opiskelijat kuitenkin viettävät kesän toisaalla, joten havaintoja kärrysaunan häviämisestä ei ole Järvisen mukaan tehty. 

– Turvakameran kuvaakaan ei ollut kyseiseltä ajalta. Olemme kyllä saaneet jo yhden vihjeen jostakin kärrysaunasta Sompasaaressa, mutta kärrysaunoja on niin paljon, että onhan se aika epätodennäköistä, että kyseinen kärrysauna olisi meidän. Lisäksi meidän kärrysaunassamme on selkeät tuntomerkit.

"Ainejärjestön toimistosta viety arvotavaraa"

Järvinen sanoo, että kun Metsäylioppilaat ry jakoi muille alueen opiskelijajärjestöille tietoa varastetusta saunasta, selvisi, että myös Maatalousylioppilaiden ainejärjestön taloista oli käyty varastamassa tavaraa juhannuksen tienoilla.

– Maatalousylioppilaiden ainejärjestöstä kerrottiin, että heidän ainejärjestölleen kuuluneiden talojen rappukäytävissä oli käyty juhannuksena. Lisäksi ainejärjestön toimistosta oli viety jotakin arvotavaraa, Järvinen ihmettelee.

Muista saunavarkauksista hän ei ole aiemmin kuullut. Järvinen on kuitenkin huolissaan alueella tapahtuneista varkauksista ja toivoo, että poliisi saa kaikki tekijät kiinni.

"Itse rakennetulla saunalla on valtava tunnearvo"

Kärrysaunavarkauden aiheuttama rahallinen tappio ei ole Järvisen mukaan niinkään vakava, mutta itse rakennetun saunan tunnearvo on suuri.

– Opiskelijamme ovat rakentaneet saunan itse ja se on ollut ainejärjestömme käytössä jo vuodesta 2013.

– Saunan seinillä on tekijöiden nimet ja ulkoseinässä ainejärjestömme logo.

Puheenjohtaja kertoo, että sauna on ollut opiskelijoiden vapaassa käytössä. Yleensä sitä on lämmitetty vähintään muutaman kerran kuukaudessa. Lisäksi saunaa on vuokrattu ainejärjestön nettisivuilla myös ulkopuolisille.

– En itse ole innokas saunoja, mutta olen lähtenyt lämmittämään saunaa muille monien juhlien jälkeen. Vappuisin sauna on kuljetettu Ullanlinnanmäelle. Saunassa on vietetty monia iloisia hetkiä.

Lue myös:

    Uusimmat