Mainos

Helsingin pörssi

Helsingin pörssin osakevaihto on pysynyt tammi-elokuussa ennätystahdissa. Osakkeita ja merkintäoikeuksia vaihdettiin kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana 62,6 miljardin markan arvosta, missä oli kasvua edellisen vuoden vastaavasta ajasta 22 prosenttia. Koko viime vuoden ennätysvaihto oli 83 miljardia markkaa.

Osakkeiden hinnat nousivat tammi-elokuussa pörssin Hex-indeksin mukaan keskimäärin 25,8 prosenttia. Jyrkimmin kallistuivat tänä aikana metalli- ja monialayhtiöiden osakkeet. Pankkiosakkeiden hinnat ovat vuoden alusta lukien laskeneet lähes kymmenen prosenttia.

Elokuun osakevaihto oli 6,9 miljardia markkaa. Elokuussa osakkeiden vaihtokurssit paranivat keskimäärin 8,7 prosenttia, ja myös elokuussa nousun takana olivat ennen muita teollisuusosakkeet. Pörssin markkina-arvo oli elokuun lopussa 243 miljardia markkaa, kun se viime vuoden lopussa oli 192 miljardia.

Maanantaina osakekauppa pörssissä oli hiljaista, ja osakkeiden hinnat olivat pääosin laskussa. New Yorkissa pörssi oli maanantaina kiinni kansallisen vapaapäivän vuoksi. Varovaisuutta kaupankäyntiin toi myös New Yorkin pörssin perjantainen lasku.

Hex-yleisindeksin mukaan vaihtokurssit tippuivat maanantaina keskimäärin puoli prosenttia. Indeksiä painoivat alamäkeen Outokummun tulosvaroituksen varjossa halventuneet metalliosakkeet sekä pankkiosakkeet. Päivän osakevaihto jäi 171 miljoonaan markkaan.

Outokummun tulovaroitus heijastui yhtiön osakkeen hintaan 3,50 markan laskuna 81 markkaan. Rauman hinta halpeni 1,50 markkaa 95 markkaan ja Rautaruukin 0,80 markkaa 38 markkaan. Meritan A-osakkeen uudeksi vuoden pohjahinnaksi kirjattiin maanantaina 9,20 markkaa.

Maanantain vaihdetuin pörssiyhtiö oli Nokia 42 miljoonalla markalla. Metran vaihto oli 31 miljoonaa, Valmetin 15 miljoonaa, Raision lähes 13 miljoonaa ja UPM:n yhdeksän miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.