Helsingin Eiranrannassa mitattiin veden lämpötilaksi -327,7 astetta

Helsingin uimapaikalla mitattiin mahdottoman suuri lukema keskiviikkona. 

Osa helsinkiläisistä uimareista saattoi keskiviikkona hieraista silmiään selatessaan Helsingin alueen uimavesien lämpötiloja. 

Helsingin kantakaupungissa sijaitsevan Eiranrannan uimarantasensorit olivat nimittäin mitanneet uimaveden lämpötilaksi miinus 327,7 astetta. 

Lukema on hurja ja käytännössä mahdoton saavuttaa. Absoluuttinen nollapiste – siis miinus 273,15 astetta – on sekin mahdoton saavuttaa niin käytännössä kuin teoriassakin. 

Samaan aikaan muiden mittauspisteiden vesien lämpötilat keikkuivat nollan molemmin puolin.

Ylläpitäjältä kipakka palaute hämmästelijöille

Sivustolla komeillut pakkaslukema on aiheuttanut huvittuneita reaktioita ja kommentteja avantouimareiden keskuudessa sosiaalisessa mediassa. Eipä aikaakaan, kun sivustolle ilmestyi kirkuvan keltainen ja punaisin pistein kehystetty palkki. 

– Mittari on rikki. Tämä on tiedossa, eikä siitä tarvitse erikseen ilmoittaa, sivuston ylläpitäjä kirjoitti. 

Pääkaupunkiseudulla uimavesien lämpötiloja mittaava UiRas kertoo verkkosivuillaan, että kyseessä on Forum Virium Helsingin ja Helsingin kaupungin kokeilu, joka sai alkunsa vuonna 2020. 

Verkkosivuilla huomautetaan, että verkkosivusto, jossa yli 300 pakkasasteen lukema komeili, on uusi ja siksi vielä kehitysvaiheessa. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Muistatko nämä Pekka Poudan mokat?

Virheitä sattuu – niin uimarantasensoreille kuin meteorologeillekin. Vieläkö muistat, kun Pekka Poudan laatimilla sääkartoilla oli äimistyttävä ennuste heinäkuussa? Meteorologi meni tuolloin ennustamaan astetta läkähdyttävämpiä hellekelejä Kaakkois-Suomeen, kun sääkartalla komeili lukema 220.

Jos lämpötilassa olisi ollut asteita vielä 12 astetta enemmän, lukema olisi merkinnyt tinan sulamispistettä.

Vaan eipä massiivisen iso lämpölukema ole tämän vuoden ainut hauska sattuma. Vastaavanlainen lipsus sattui Poudalle toukokuussa, jolloin Oulun korkeudella komeili 115 asteen lämpötila.

115 astetta Oulussa! Pekka Poudalta lipsahti "saunalämpötila" kartalle – näin erhe tapahtui 0:51
115 astetta Oulussa! Pekka Poudalta lipsahti "saunalämpötila" kartalle – näin erhe tapahtui

Lue ja katso myös nämä hauskat videot ja artikkelit:

Lue myös:

    Uusimmat