Laurin talvivideo hämmästyttää ulkomailla – näin Suomen hirmupakkasista on uutisoitu

Kiehuva vesi jäätyy ilmassa – suomalaisen Laurin temppu huomioitiin kansainvälisissä medioissa 0:23
Kiehuvan kuuma vesi haihtuu jäätomuksi riittävän kylmässä säässä. Katso Laurin taidonnäyte videolta. Video: Lauri Untamo / Reuters

Suomalaisen Laurin mökillä kuvaama video leviää kansainvälisessä mediassa.

Lauri Untamo kertoo MTV Uutisille, ettei hän videota kuvatessaan olisi uskonut päätyvänsä kansainvälisen median otsikoihin.

– Ei käynyt pienessä mielessäkään, Untamo naurahtaa.

Uutistoimisto Reuters kirjoitti eilen suomalaisen Lauri Untamon tempusta, jossa ilmaan heitetty kiehuvan kuuma vesi jäätyy jäätomuksi. 

– Tätä ei kannata kokeilla, elleivät lämpötilat ole tarpeeksi pakkasella. Näin kylmiä lämpötiloja näkyy harvoin, tai ei koskaan, useimmissa paikoissa maapallolla, Reuters varoittaa.

Untamon tempauksen huomioi myös muun muassa yhdysvaltaismedia CBS News.

Untamo kertoo nähneensä vastaavanlaisia videoita aiemmin ja pakkasen ollessa otollisesti yli –30 astetta, hän päätti itsekin kokeilla temppua.

– Idea videoon syntyi hetken mielijohteesta. Sitä ei suunniteltu mitenkään, keitin mökissä vettä ja kaveri kuvasi sen kännykälläni, Untamo kertoo.

Katso yllä video Laurin tempauksesta.

"Talven kylmimmät lämpötilat maailmanlaajuisesti"

Suomessa on kuluneen viikon ajan kärvistelty kovien pakkasten kourissa. Aiemmin tällä viikolla 2000-luvun pakkasennätys rikkoutui. Ennätyslukemat –44,3 astetta mitattiin Enontekiön lentoasemalla perjantain vastaisena yönä. 

Ilmatieteen laitos on antanut Suomen etelä- ja keskiosiin pakkasvaroituksen myös täksi päiväksi. 

Sen sijaan ensi viikon alussa sää lauhtuu rajusti, jonka seurauksena ajokeli on osassa maata huono.

Suomen paukkupakkaset on huomioitu myös kansainvälisissä medioissa.

Yhdysvaltalainen uutistoimisto AP kertoi alkuviikosta kylmien kelien aiheuttaneen viivästyksiä Suomen julkiseen liikenteeseen. 

VR on joutunut perumaan lukuisia junavuoroja pakkasten aiheuttamien haasteiden vuoksi. Junat ovat olleet useita tunteja myöhässä aikataulusta. 

Myös yhdysvaltalainen talouslehti Forbes noteerasi Suomeen ja Pohjoismaihin saapuneen kylmän rintaman. 

– Kylmä aalto iski Suomeen ja Ruotsiin tiistaina ja toi mukanaan tämän talven kylmimmät lämpötilat maailmanlaajuisesti, Forbes uutisoi.

Lue myös:

    Uusimmat