Helsingin arvoalueella sijaitsevasta autohallipaikasta pyydetään hurjaa summaa – näin myyjä perustelee hintaa MTV:lle

Helsingissä myydään autohallipaikkaa hintaan, jolla saisi jopa uuden yksiön kantakaupungin ulkopuolelta. 

Helsingin Katajanokan arvoalueella, osoitteessa Satamakatu 3, on myynnissä 160 000 euron hintainen autopaikka pysäköintihallista. Oikotie-sivustolla julkaistusta myynti-ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Vertailun vuoksi; Helsingin Oulunkylään valmistuvasta uudiskohteesta myydään 20-neliöisiä yksiöitä halvimmillaan 160 773 euron hintaan. Matkaa Katajanokalta Oulunkylään on linnuntietä vain runsaat kuusi kilometriä.

Autopaikkaa kuvaillaan ilmoituksessa lämpimäksi, turvalliseksi ja helppokäyttöiseksi. Se sijaitsee vuonna 1940 valmistuneessa funkisrakennuksessa, jonka on suunnitellut arkkitehti Toivo Paatela. Rakennus toimi aiemmin Keskon pääkonttorina, mutta siihen on sittemmin saneerattu asuntoja. Rakennuksen mittava peruskorjaus valmistui vuonna 2019.

Hallipaikoista pulaa

MTV Uutiset tavoitti myyjän, joka kertoo, ettei itse omista kyseistä autopaikkaa, vaan myy sitä ystävänsä puolesta. Hän sanoo 160 000 euron hintapyynnön perustuvan alueen toteutuneisiin kauppahintoihin sekä vähäiseen tarjontaan.

– Tämä on ainoa tarjolla oleva autohallipaikka 1–1,5 kilometrin säteellä. Alueen autohallipaikkojen kysyntä on edelleen nousussa, sillä sähköautojen latausvalmiuksia ei juurikaan tällä alueella ole, mutta tässä on, myyjä sanoo MTV Uutisille.

Vuokrapaikkojen hinnat ovat alueella myyjän mukaan 300–350 euron luokkaa kuukaudessa, mutta niitäkään ei hänen mukaansa ole tarjolla.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan kallein viime vuonna Helsingissä myyty autopaikka maksoi 157 500 euroa.

Myrskytuuli ei estänyt Mika Tommolaa vierailemasta"postimerkin kokoisella paratiisilla"Helsingin edustalla 2:12
KATSO MYÖS: Edes myrskytuuli ei estänyt toimittaja Mika Tommolaa vierailemasta "postimerkin kokoisella paratiisilla" Helsingin Katajanokan edustalla.

Lue myös:

    Uusimmat