Helsinkiläinen Tia pysäköi autonsa omaan ruutuunsa, aamulla tuulilasi oli täysin murskana: "Sitä ajattelee maksavansa siitä, että näin ei kävisi"

Tian auton tuulilasi murskaantui omalla autopaikalla, kun lumet tulivat katolta alas 0:32
Helsinkiläisen Tia Vähäsarjan farmari-Seatin tuulilasi murskaantui omalla autopaikalla. Katso videolta, millaisia vaurioita painava lumimassa aiheutti.

Helsinkiläisnaisen auton tuulilasi meni täysin murskaksi, kun lumet tulivat alas kerrostalon katolta. Auto oli pysäköity taloyhtiön parkkipaikalle omaan ruutuun. Vielä ei ole tiedossa, kuka vauriot korvaa.

Tia Vähäsarja kohtasi sunnuntaina taloyhtiönsä parkkipaikalla Helsingin Kaarelassa näyn, johon yksikään autoilija ei haluaisi törmätä. Suojakeli oli saanut kerrostalon katolle kasaantuneet lumet yön aikana liikkeelle, ja raskas lumimassa oli pudonnut suoraan Vähäsarjan farmarikorisen Seatin päälle murskaten tuulilasin.

– Myös viereisessä ruudussa ollut naapurin auto oli vaurioitunut. Hän laittoi meille sunnuntaiaamuna viestiä, että tällainen oli käynyt, Vähäsarja kertoo MTV Uutisille.

Vähäsarjan mukaan auto oli ollut pysäköitynä hänen omalle paikalleen. Seat lähti korjaamolle hinausauton lavalla, koska tuulilasi oli täysin tuhoutunut.

Kuka korvaa?

Asiasta tehtiin ilmoitus sekä isännöitsijälle että taloyhtiön puheenjohtajalle.

– Siinäkin mielessä harmittaa, että on kuitenkin maksanut paikasta ja maksaa kuukausittain pysäköintivastiketta. Jos auto olisi ollut tien varressa yleisellä paikalla, niin tällaista ei olisi sattunut.

Vähäsarja katsoo, että vastikkeella pitäisi kuitenkin kattaa hoito- ja ylläpitokustannuksia.

– Sitä ajattelee maksavansa myös siitä, että autolle ei esimerkiksi tällaista niin helposti kävisi.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko taloyhtiö korvausvelvollinen vai kuitataanko vauriot Vähäsarjan vakuutuksista.

– Nyt vielä selvitellään, miten tämä menee.

Hän kertoo toivovansa, että tapahtuneen johdosta taloyhtiössä ja isännöinnissä seurataan kattojen lumikuormaa tarkemmin ja selvitetään voisiko katolle lisätä esimerkiksi lumiesteitä, jotta vastaavilta vahingoilta vältyttäisiin jatkossa.

– Enemmän kuitenkin huolestuttaa ihmisten hyvinvointi kuin autojen, eli toivottavasti ihmiset ovat varovaisia kulkiessaan talojen vieriä tällaisina aikoina, Vähäsarja muistuttaa.

Todennäköisesti ei peltivaurioita

Vähäsarja kertoo MTV Uutisille, että huolimatta karun näköisestä jäljestä, vaikuttaa toistaiseksi siltä, että vahingosta selvitään pelkällä uudella tuulilasilla.

– Tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että peltivaurioita ei tullut.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, millaisia vaurioita Vähäsarjan autoon tuli.

Lue myös:

    Uusimmat