Helsingin ytimessä myydään ökyasuntoa käsittämättömään hintaan – neliöstä pyydetään lähes 20 000 euroa

1:49
Asuntokauppa käy normaalisti koronasta huolimatta – paras tilanne on tutuissa kasvukeskuksissa.

Kiinteistömaailma Helsinki Bulevardi kertoo, että 122 neliön asunto osoitteessa Alvar Aallon katu 5 maksaa 2,25 miljoonaa euroa.

Vähäisellä käytöllä olleen päätyhuoneiston neliöhinnaksi tulee 18 443 euroa, eikä asuntoon kohdistu lainaa taloyhtiölle. Se on poikkeuksellisen korkea hinta jopa Helsingin mittapuussa.

Asunnon erikoisuutena ovat kolme lasitettua parveketta ja neljä ranskalaista parveketta.

– Tällaisia asuntoja ei ole juuri koskaan tarjolla ainakaan Helsingin keskustassa. Olen saanut asunnosta jo muutamia tiedusteluja”, kertoo kohdetta kauppaava kiinteistönvälittäjä Monika Sjö.

Omalla tontilla sijaitseva asuinkerrostalo on valmistunut vuonna 2014. Myytävänä olevasta asunnosta avautuu yli 180 asteen näkymä Finlandiatalolle, Töölönlahdelle ja Eläintarhanlahdelle.

– Tämä on arvokkain kohteeni koskaan. Tosin Etelä-Helsingissä asuntojen hinnat ovat nousseet jatkuvasti”, Sjö sanoo.

Asuntokauppa käy Helsingissä vilkkaasti. Realia Groupin Huoneistokeskus kertoi maanantaina, että joulukuussa Helsingissä tehtiin kauppoja yli 26 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Välittäjien mukaan Helsingin kalleimmat neliöt ovat viime aikoina löytyneet Töölönlahdelta, Merikannonrannasta ja Eiranrannasta. Huoneistokeskus arvioi lisäksi, että Töölössä, Kallion ympäristössä ja Lauttasaaressa kysyntä ylittää selvästi tarjonnan.

"Voi olla Suomen ennätys"

Kilpaileva välittäjä ei muista yhtä hintavaa kohdetta.

AsuntoSatama LKV:n toimitusjohtaja Erkki Murto-Koivisto arvioi, että Töölönlahdella myytävänä olevan näköalahuoneiston hinta voi hyvin olla kaikkien aikojen korkein.

– Nythän ei puhuta mistään 14 neliön kämpästä, vaan kunnon asunnosta. Uskon, että 18 400 euroa neliöltä on Suomen ennätys.”

Kauppatilastot kertovat, että viime vuonna osoitteesta Bulevardi 14 myytiin 229 neliön asunto huippuhintaan. Sen neliöhinta ylitti 17 300 euroa.

Murto-Koivisto kertoo, että myös hänelle on tulossa myyntiin Etelä-Helsingissä poikkeuksellisen arvokas kohde. Taloyhtiö Bulevardiassa suurehkon asunnon neliöhinta asettuu noin 15 000 euroon.

– Haemme meille ennätyskovaa hintaa Bulevardiassa, jossa maksettiin vastiketta viimeksi talvisodan aikaan.”

Tilastokeskus kertoo, että marraskuussa 2020 vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat Helsingissä 8,2 prosenttia. Hintojen vuosinousu oli sen verran vahvaa, että keskimäärin asuntoneliö maksoi Helsingissä 4652 euroa.

Koko maassa asuntojen keskineliöhinta oli marraskuussa 2 207 euroa ja pääkaupunkiseudulla 3 999 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja