Tampereen kallein myynnissä oleva koti on verhoiltu marmorilla – myynti aloitettiin yli kaksi vuotta sitten: "Näistä materiaaleista ei tänä päivänä rakentaisi kukaan"

1:20
Tampereen kallein myynnissä oleva asunto sijaitsee Pyhäjärven rannalla.

Tampereen kalleimman myynnissä olevan asunnon hintalappu on 3,4 miljoonaa euroa. Arvoasunto sijaitsee Pyhäjärven rannalla Ranta-Kaarilassa ja sillä on omaa rantaviivaa 30 metriä. Asunnon myynti on aloitettu jo maaliskuussa 2017, mutta se odottaa vielä uusia asukkaita.

Harvinaisen talon ovat rakennuttaneet Kruunukalusteen perustaja Kauko Salmela yhdessä vaimonsa Anja Salmelan kanssa. Taloa myydään yksityisnäytöin. Asuinpinta-alaa asunnossa on lähes 600 neliömetriä ja tontti on 2 549 neliömetrin kokoinen. Talossa on 9 huonetta, keittiö, allasosasto, kuntosali, 5 vessaa, varasto ja autotalli. Kiinteistöveroa 1983 rakennetusta talosta saa maksaa 3429 euroa vuodessa.

– Tavanomaisesti tällaista myyntiaikaa voitaisiin pitää Tampereen alueella pitkänä, mutta täytyy huomioida, että talo on arkkitehtuurinsa, kokonsa, sijaintinsa kuin hintansakin puolesta sellainen, että ostajakunta on luonnollisesti rajallinen, kertoo kiinteistönvälittäjä Tommi Luosmala Kiinteistömaailma Ratinasta.

Talo sisältää useita poikkeuksellisia ratkaisuja. Asunnon julkisivu on verhoiltu marmorilla, sisätiloissa on muun muassa Onyx-kivestä valmistettu eteisen lattia, käsin veistetyt koristeelliset portaikot sekä lukemattomia yksityiskohtia.

– Uskallan väittää, että näin korkealuokkaisista materiaaleista ei tänä päivänä asuintaloa rakentaisi Suomessa kukaan, Luosmala sanoo MTV Uutisille.

Ei kommenttia epävirallisten tarjousten suuruudesta

Kohteesta on annettu joitakin epävirallisia tarjouksia, mutta niiden suuruutta kiinteistövälittäjä ei suostu kommentoimaan.

– Jos verrataan miljoonatalon myyntiä 200 000 euroa maksavan kolmion myymiseen, niin onhan aikaikkuna erilainen ja sitä on käytännössä mahdoton ennustaa, koska ostajakunta on rajallinen. Kun taas mennään ostajan maailmaan, kotia tällöinkin ollaan ostamassa ja päätös syntyy oikeastaan ihan samoin tavoin kuin mistä tahansa muustakin asunnosta, kertoo Luosmala.

Kalliitkaan kohteet jäävät harvoin myymättä.

– Ennemmin kyse on kysynnän ja tarjonnan yhteensovittamisesta eli oikeastaan siitä, että ostajalla on varaa kohteeseen ja että se vastaa muutoin ostajan toiveita. Tässä hintaluokassa toiveet ovat usein hyvinkin yksilöllisiä.

Tampereella muutamia yli miljoonan euron kauppoja

Luosmalan mukaan Tampereen alueella tehdään asuinhuoneistojen osalta muutamia yli miljoonan euron kauppoja vuosittain eli markkina on rajallinen. Karkeasti arvioiden puolet näistä kaupoista tapahtuvat ilman markkinointia ja toinen puoli julkisella markkinalla. Markkinan ollessa näin pieni, ovat pitkähköt myyntiajat luonnollinen seuraus.

– Myynnissämme on ollut hinnaltaan korkeampiakin kohteita. Nämä ovat myyty pääosin ilman julkista markkinointia. Tampereella tämä on kyllä arvokkaimpien meillä myynnissä olleiden omakotitalojen joukossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja