Helsingin rannikolla sijaitsevan tornitalon koko 11. kerros myynnissä, lähtöhinta vain 1 euron – "Kiinalainen soitti ja kysyi, sisältyvätkö kalusteet hintaan"

Helsingin Merihaassa on myynnissä 29 huoneen kokonaisuus, jossa neliötä on 503. 11. kerroksen tila on tällä hetkellä vuokrattu ja hostellikäytössä.

Myynti-ilmoituksessa kokonaisuuden myyntihinnan kohdalla lukee yksi euro. Ilmoituksessa kuitenkin todetaan kissan kokoisin kirjaimin, että liiketila myydään tarjousten perusteella.

Tämä kohta on mennyt joiltain ohi. Kohdetta kauppaava Anton Weg Campitec Oy:stä kertoo esimerkin.

– Kiinalainen soitti ja kysyi, sisältyvätkö kalusteet hintaan. Siis siihen yhden euron hintaan.

Harvinainen kohde

Wegin mukaan kohde on ollut myynnissä muutaman kuukauden ajan. Kiinnostusta on ollut, mutta toistaiseksi kauppakirjoja ei kuitenkaan ole allekirjoitettu.

– Tällaisten kohteiden hinnoittelu on haastavaa, koska vertailukohtia on vähän. Muistaakseni kymmeneen vuoteen ei ole ollut vastaavanlaista myynnissä Helsingin alueella, Weg sanoo.

Hotelli vuokralaisena

Liiketila on vuokrattu Forenomille. Vuokrasopimus on katkolla kolmen vuoden päästä. Tämäkin seikka saattaa vaikuttaa ostointoon. Nykyinen tuotto kun ei päätä huimaa.

– Tällä hetkellä tuotto on vähän alle 100 000 euroa ennen veroja, mikä on matala. Oikea tuotto ennen veroja olisi 250 000-300 000 euroa, mihin tarjoutuu mahdollisuus, kun nykyinen vuokrasopimus puretaan.

Wegin arvion mukaan hostelli saattaisi vaihtaa omistajaa noin kolmella miljoonalla eurolla.

Lue myös:

    Uusimmat