Helsingin alueella 140 yksiötä tai kaksiota karanteenikodeiksi – "Olosuhteet olisivat mahdollisimman normaalit ja kodinomaiset"

Korona-epidemian valtiolle aiheuttamat kulut uhkaavat kasvaa ennakoitua nopeammin 2:02
Korona-epidemian valtiolle aiheuttamat kulut uhkaavat kasvaa ennakoitua nopeammin (1)

Valtioneuvosto kertoi tänään, että esimerkiksi ulkosuomalaiset, joilla ei ole pysyvää asuntoa Suomessa, ohjataan lentokentältä sosiaali- ja terveysyhtiö Luonan tarjoamaan karanteenimajoitukseen.

 Valtioneuvoston turvallisuuspäällikkö Ahti Kurvisen mukaan tilapäisasuntoihin ohjataan myös heitä, jotka eivät pääse siirtymään kotikaranteeniin.

– Ne joilla ei ole tällaisia olosuhteita olemassa, esimerkiksi ulkopaikkakuntalaiset, heille varataan se mahdollisuus siirtyä suunniteltuihin karanteenitiloihin, Kurvinen sanoi.

Kurvisen mukaan Helsingin alueella on tällä hetkellä 140 yksiötä tai kaksiota, joihin ihmisiä voidaan ohjata karanteeniin. Turun alueella karanteeniin voidaan sijoittaa maksimissaan noin tuhat matkustajaa tällä hetkellä.Luona oli varautunut jo perjantai-iltana majoittamaan lentokentältä tulevia matkustajia.

"Tuhansien majoittamiseen varauduttu"

Luona on toiminut jo puolitoista viikkoa pääkaupunkiseudun kuntien kumppanina koronasta johtuvassa tilapäismajoituksessa.

Asiakkaita on tähän mennessä ollut kymmeniä, mutta Luonan toimitusjohtaja Milja Saksi mukaan Luona on nyt varautunut majoittamaan pääkaupunkiseudulla satoja ja koko maassa tuhansia ihmisiä.

– Kunnat ovat jo voineet ohjata meille asiakkaita koronakaranteeniin ja nyt olemme laajentaneet tätä yhteistyössä STM:n kanssa lentokentälle, Saksi sanoi perjantaina. Saksin mukaan asunnot ovat normaaleja kalustettuja asuntoja, joissa on omat keittiöt ja peseytymismahdollisuudet.

– Ajatuksena on, että olosuhteet olisivat mahdollisimman normaalit ja kodinomaiset, jos siellä täytyy vaikka perheen olla neljän seinän sisällä 14 päivää. Asunnoissa on otettu huomioon koronaviruksen aiheuttamat erityisvaatimukset. Siivous hoidetaan THL:n ohjeistusten mukaan, ja tarvittaessa Luona pystyy järjestämään asuntoihin terveydenhuoltopalveluita sekä kauppa-, ateria- ja kuljetuspalveluita.

Lue myös:

    Uusimmat