Helmikuussa Sarahia alkoi vaivata piinaava kutina – syy selvisi vasta kuukausia myöhemmin: "Luulin todella, että kuolen"

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Videolla kerrotaan koronaviruksen tyypillismmät oireet.

Sarah Churchillin arvellaan olleen ensimmäisiä koronavirukseen sairastuneita brittiläisiä.

36-vuotias brittiläinen Sarah Churchill alkoi helmikuun lopulla kärsiä omituisesta, piinaavasta kutinasta.  Sitä oli hänen käsissään, jaloissaan ja nenässään, kertoo muun muassa Metro.

Ihottuma kummastutti Sarahia sekä häntä hoitaneita lääkäreitä. Arveltiin, että hänellä olisi jokin vakava, jopa mahdollisesti tappava sairaus.

Ensin epäiltiin flunssaa, sitten syöpää

Sarah kertoo, että hän oli kärsinyt yöhikoilusta, hänen sykkeensä oli ollut korkealla ja hän oli potenut vakavaa hengenahdistusta. Lääkäri ajatteli, että kyseessä oli flunssa eikä Sarah kyseenalaistanut sitä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Viikkoja myöhemmin käsiin, jalkoihin ja nenään oli ilmestynyt ihottumaa. Tällä kertaa lääkäri oli sitä mieltä, että Sarahin immuunipuolustusjärjestelmä oli pettämässä. Hänellä epäiltiin verisyöpää tai jopa HI-virusta.

– Se oli niin epätavallista, että uskoin kuolevani verisyöpään. Isäni kuoli syöpään ja tuo toi kaikki ne tunteet takaisin.

Sarah kävi monissa verikokeissa. Lääkärit olivat hämmästyneitä, kun 10. maaliskuuta tulleissa tuloksissa ei ollut mitään normaalista poikkeavaa. 

– Luulin todella, että kuolen. Tämä on ollut oikea tunteiden vuoristorata. Hyvä puoli tässä kaikessa on se, että minulla ei ole mitään vaarallista tautia kuten hepatiittia tai verisyöpää.

Ihottuma paheni aina vain

Sarahin ihottuma paheni edelleen. Hänen oli vaikea seistä tai esimerkiksi avata juomapulloja käsillään.

– Näytin siltä kuin minulla olisi ollut rutto. Se oli äärimmäisen kivuliasta.

Sarah oli huolesta suunniltaan. Hän pelkäsi, miten hänen 9-vuotias poikansa Noah pärjäisi ilman häntä.

Sarahille tehtiin lisää verikokeita ja hän kävi monesti lääkärissä.

Syynä olikin koronavirus

Yli kolme kuukautta myöhemmin ihotautilääkäri kertoi Sarahille, että hän oli saanut koronavirustartunnan samoihin aikoihin, kun hänen ihoonsa oli tullut tuota kummallista ihottumaa. Koronavirustapauksia oli Isossa-Britanniassa todettu helmikuussa vasta 15 kappaletta. Lääkärit ympäri maailman ovat raportoineet, että punoittava ihottuma vartalossa tai jaloissa voi olla oire koronatartunnasta.

– Ainakin oireeni saivat nyt selityksen. Siihen asti minulla oli ollut mielessäni vain kysymyksiä.

Sarahin mielessä ei ollut missään vaiheessa käynytkään ajatus siitä, että hänellä olisi koronavirus. Hänellä ei ollut ollut esimerkiksi tyypillistä oiretta eli yskää.

Nyt Sarah on antibioottikuurilla. Lääkärit eivät kuitenkaan osaa arvioida, milloin ihottuma häviää.

Lue myös:

    Uusimmat