Isoäiti luuli jo voittaneensa koronaviruksen – kuoli pidellen lapsenlapsensa kuvaa kädessään

Amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä Facetimen välityksellä 1:09
Amerikkalainen Michelle puolestaan joutui hyvästelemään oman äitinsä Facetimen välityksellä. Kuunnellessan Michellen kertomusta tilanteesta myös uutisankkuri kyyneltyi.

Sue, 58, uskoi jo peitonneensa koronaviruksen, kun hänen oireensa pahenivatkin. Nainen menehtyi lopulta perheensä valokuvaa käsissään pidellen.

Sue Cairns, 58, sairastui vain vähän viimeiseksi jääneen työvuoronsa jälkeen. Englantilainen Sue työskenteli hoitajana hoitokodissa ja sai huhtikuun alussa hengitystieoireita, kertoo Mirror. Häneltä löytyi koronavirustartunta.

Oireidensa vuoksi Sue joutui sairaalahoitoon kymmeneksi päiväksi, mutta hoito vaikutti tehoavan. Kun Suen happitasot paranivat, hänet lähetettiin kotiin. Lääkäri kehotti häntä lepäämään.

Uskoi peittoavansa koronaviruksen

Kaksi päivää myöhemmin Sue kuitenkin palasi hoitoon, kun oireet jälleen pahenivat. Hän oli joka tapauksessa toiveikas tilansa suhteen; sairaalasta Sue lähetti tyttärelleen Lauralle viestin, jossa luki "en ole ihan vielä perillä [terve], mutta minulla on homma hoidossa".

– Rakastan teitä niin paljon, äiti päätti viestinsä.

Pian tekstiviestin lähettämisen jälkeen Suen tila kuitenkin romahti. Hän menehtyi vain kahden päivän kuluttua.

Sue oli töissä vielä ollessaan valittanut henkilönsuojainten vähyydestä.

Laura äitinsä Suen kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ei voinut hyvästellä äitiään

Laura näki äitinsä viimeisen kerran hengissä pari päivää ennen tämän kuolemaa. Äiti kuitenkin vakuutti, että tulisi tervehtymään. Uskomus paranemisesta osoittautui vääräksi.

Sue menehtyi yksin, sillä Laura ei ehtinyt paikalle.

– Kun saavuin osastolle, hän oli jo poissa, Laura kuvasi Mirrorille.

Koronaviruksen vuoksi Laura ei voinut olla äitinsä lähellä ilman suojavaatteita. Hyvästitkin hän jätti suojapuvun sisältä. Suella oli kuollessaan kädessään kuva Laurasta ja vähän yli vuoden ikäisestä tyttärentyttärestään Marissasta.

"Olen niin murtunut"

Hoitajat kertoivat Lauralle, että Sue oli kuitenkin hymyillyt kuolemaansa asti, sillä hänelle oi kerrottu, että Laura on tulossa paikalle. Tytär ei kuitenkaan ehtinyt ajoissa. Laura on surun murtama, sillä hän oli äitinsä kanssa läheinen ja he tapasivat jutella joka päivä.

– Olen niin murtunut, etten tiedä, miten enää jaksan, Laura kuvaili.

– En ole voinut nähdä äitiä hautaustoimistossa viruksen vuoksi, eikä hautajaisia pidetä ennen kuin joskus kesäkuussa, koska siellä on ruuhkaa.

Lauran mukaan äiti rakasti työtään, mutta pelkäsi koronavirusta: hän ei käynyt muualla kuin töissä, mutta pelkäsi silti terveytensä puolesta. Laura uskoo, että koronakaranteenitoimia on höllätty liian nopeasti.

– Osa ihmisistä on edelleen typeriä eikä ota asiaa tarpeeksi vakavasti. He menevät rannalle ja haluavat baarien aukeavan. Tämä on vakavaa. Covid-19 voi saada sinut, Laura varoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat