Mainos

Helle vaatii uhreja Yhdysvalloissa - kylmyys Etelä-Amerikassa

Toista viikkoa jatkuva helle on vaatinut 28 uhria Yhdysvaltain eteläosissa. Lämpötila on pysytellyt eteläisissä osavaltioissa yli 38 celsiusasteen jo kuudetta päivää peräkkäin.

Teksasissa helle koettelee


Terveysviranomaisten mukaan Texasissa helle on aiheuttanut 13 ihmisen kuoleman. Alabamassa helteeseen on kuollut viranomaisten mukaan 10 ihmistä. Louisianassa helteen arvellaan aiheuttaneen 5 ihmisen menehtymisen. Lämpöaalto koettelee maan eteläosaa Arizonasta aina Alabamaan asti. Texasin osavaltiossa lämpötila on pysytellyt yli 38 asteen jo 15 päivän ajan. Muutamina päivinä elohopea on noussut jopa 43 asteeseen. Eniten helle koettelee vanhuksia, jotka asuvat ilmastoimattomissa asunnoissa.

Säätieteilijöiden mukaan lämpötilat eivät ole tänä vuonna mitenkään poikkeuksellisen korkeita. Heidän mukaansa 38 asteen lämpötila on Texasissa aivan yleistä heinäkuussa. Tilastojen mukaan helle aiheutti Texasissa viime vuonna kaikkiaan 41 ihmisen kuoleman.

Kylmyys surmaa Etelä-Amerikassa


Kylmyys on taas surmannut kymmeniä ihmisiä Etelä-Amerikassa. Viimeisen kahden viikon aikana alueen eteläosissa on kuollut jo 76 ihmistä. Suureen osaa kuolemista on ollut syynä vajaalämpöisyys ja hengityselinten sairaudet. Myös huonot ja rikkinäiset lämityslaitteet ovat aiheuttaneet uhreja. Pahiten kylmyydestä on kärsinyt Argentiina, jossa kylmyyteen on kuollut yli 40 ihmistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.