Helena ja Mikko Koivun omaisuusriitaan kärjäoikeuden päätös – Helena joutuu luopumaan ex-miehensä ylläpitämästä elintasostaan

Helena Koivu joutuu luopumaan minnesotalaisen käräjäoikeuden päätöksellä Edinan kodista ja palauttamaan Mikko Koivulle kuuluvan auton. 

Helena ja Mikko Koivun pitkään avioerokiistaan on saatu käräjäoikeuden päätös. Minnesotan osavaltion käräjäoikeus päätti, että Helena Koivu joutuu muuttamaan pois perheen kodista Edinassa ja palauttamaan Mikko Koivulle kuuluvan Chevrolet-merkkisen auton. Molempien täytyy olla hyvässä kunnossa. 

Käräjäoikeuden asiakirjoista käy myös ilmi, että Mikko Koivu on maksanut Helena Koivulle heidän avioeronsa jälkeen kaikkiaan noin 1,8 miljoonaa dollaria eli noin 1,6 miljoonaa euroa. 

Mikko ja Helena Koivulla on avioehto, mutta he olivat sopineet naimisiin mennessään, että avioeron sattuessa Helena Koivu saa Mikko Koivulta miljoona euroa hänen roolistaan "kotiäitinä". Näin turvattaisiin hänen taloudellinen hyvinvointinsa ja turvallisuutensa eron jälkeen.

Helmikuusta 2020 Mikko Koivu oli maksanut Helenalle yli 1,1 miljoonaa dollaria varoja ja lisäksi vielä 575 000 dollaria asianajajakuluja. Asiakirjojen mukaan Helena Koivu oli käyttänyt käytännössä kaikki nämä varat. Helena Koivu on sitä mieltä, että hän ei pysty pitämään elintasoaan yllä ilman Mikko Koivun taloudellista lisätukea tulevaisuudessa. Hän kertoi myös, että ei ole pystynyt säästämään Mikolta saamistaan tuista mitään. 

Minnesodan käräjäoikeuden mukaan Helena Koivu ei ole oikeutettu lisätukeen, sillä se ei katso Helena Koivun olevan taloudellisesti epävakaassa tilanteessa saatuaan Mikko Koivulta miljoona euroa. 

Oikeus katsoo myös, että Helena Koivu on vielä työikäinen ja hänellä on korkeakoulututkinto sekä huomattava työkokemus ajalta ennen avioliittoa. Hän voi siis hakea töitä ja elättää itsensä.

Helena ja Mikko Koivulla on kolmen lapsensa osalta yhteishuoltajuus. Kesäkuussa ex-parin lapset määrättiin muuttamaan Yhdysvalloista Turkuun Mikko Koivun luokse. 

Minnesotalaisen oikeusistuimen päätöksen mukaan Turku on perheen kolmelle lapselle paras paikka muuttaa asumaan. Ex-pariskunnalla on kolme lasta, jotka ovat 9-, 8- ja 4-vuotiaita. 

27. heinäkuuta julkiseksi tulleista käräjäoikeuden dokumenteista käy ilmi, että Helena Koivu oli aiemmin kertonut, että hän asuisi missä tahansa hänen lapsensa asuivat. 

Mutta omaisuutta koskevassa oikeudenkäynnissä, hän kertoi, ettei hänellä ollut aikomusta palata lasten kanssa Suomeen. 

Mikko Koivu jatkaa kuitenkin elatusmaksujen maksamista Helena Koivulle elokuusta lähtien, vaikka perheen lapset asuvat nyt isänsä luona Suomessa. Summan suuruus on 1 380 dollaria kuukaudessa. Helena Koivu on ilmaissut olevansa tyytymätön tähän summaan, mutta ei täsmennä, millaista summaa toivosi saavansa. 

Mikko Koivu maksaa lisäksi lasten harrastukset, mahdolliset lukukausimaksut ja terveydenhoitomaksut, jotka eivät lukeudu julkisen terveydenhoidon piiriin.

Käräjäoikeuden päätöksestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

Lue myös:

    Uusimmat