Amerikkalainen oikeus määräsi Mikko ja Helena Koivun lapset muuttamaan Turkuun – Helena Koivun asianajaja: "Leuat loksauttava päätös"

Helena ja Mikko Koivun pitkä huoltajuuskiista on saanut yllättävän käänteen, kun ex-parin lapset määrättiin muuttamaan Yhdysvalloista Turkuun. 

Ex-jääkiekkoilija Mikko Koivun ja hänen ex-vaimonsa Helena Koivun lapset on määrätty muuttamaan Yhdysvalloista Turkuun. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Minnesotalaisen oikeusistuimen päätöksen mukaan nimenomaan Turku on perheen kolmelle lapselle paras paikka muuttaa asumaan. Ex-pariskunnalla on kolme lasta, jotka ovat 9-, 8- ja 4-vuotiaita. 

Lapset ovat asuneet Yhdysvalloissa koko elämänsä eivätkä ole käyneet Suomessa vuoden 2019 jälkeen. 

Helena Koivun asianajaja Erno Kuivasaari kertoo MTV Uutisille olevansa itsekin hämmentynyt minnesotalaisen oikeusistuimen päätöksestä. 

– Se oli kyllä leuat loksauttava päätös niin Helenalle kuin allekirjoittaneellekin. Jos asiaa olisi Suomessa käsitelty, niin olisi ollut ihan ilmiselvää, että lapsille olisi varmistettu asuinpaikka sen vanhemman luota, jonka primäärissä hoidossa he ovat olleet koko elämänsä ajan. Ja myöskin siitä maasta, jonka kansalaisuus heillä on ja johon he ovat syntyneet. 

Helena Koivu on jo valittanut päätöksestä. 

– Tämä päätös on kuitenkin vielä vailla lainvoimaa ja päämieheni aikoo siitä valittaa. Valitusasia on vireillä Yhdysvalloissa. Mutta nyt tilanne on se, että lasten äiti asuu Yhdysvalloissa ja lapset ovat tietojeni mukaan tulossa Suomeen isänsä kanssa. 

Mikko Koivulla ja Helena Koivulla on yhteishuoltajuus lapsiinsa. Suomalaisilla tuomio-istuimilla ei ole ollut toimivaltaa asiassa aiemmin sen vuoksi, että lapset ovat asuneet Yhdysvalloissa. 

– Mikäli lapset nyt Suomeen tulevat, niin päämieheni aikoo pohtia, että mihin oikeudellisiin toimenpiteisiin meidän täytyy täällä Suomessa ryhtyä. Hän ei missään tapauksessa aio luopua lähivanhemmuudesta, Kuivasaari sanoo. 

Mikko ja Helena Koivu avioitui Turussa vuonna 2014. Mikko Koivu jätti avioerohakemuksen yksin Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen helmikuussa 2020. Helena Koivu on julkisuudessa tuonut esiin, että eron taustalla oli Mikko Koivun pettäminen avioliiton aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat