Mainos

Heinäluoma yllättyi Kataisen ratkaisusta: Olisimme edenneet suoraviivaisemmin

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoo MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa yllättyneensä kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen eilisestä ratkaisusta. Katainen päätti eilen erottaa Portugalin tukemispäätöksen hallitusneuvotteluista.

—Tämä oli meille yllätys, ja olisimme ehkä edenneet suoraviivaisemmin. Mutta jos halutaan asettaa kysymyksiä ja käsitellä Portugali erikseen muusta, kyllä me siihen lähdemme mukaan ja annamme panoksemme.

Heinäluoman mukaan SDP:n linja on edelleen se, että EU-tukipakettiratkaisussa sijoittajien on kannettava osa vastuusta.

—Haluamme, että ne, jotka ovat rahaa sijoittaneet ja saaneet siitä tuottoja, ovat mukana kantamassa vastuuta. Se liittyy sekä Portugaliin, pysyvään että väliakaiseen vakausrahastoon.

SDP haluaa pysyvän vakausrahaston

SDP:n mielestä pysyvää vakausrahastoa tarvitaan.

—Tällaisia tilanteita voi tulla muitakin, ja silloin on tärkeää että sijoittajavastuu on mukana.

Portugalin tukiluottojen reunaehdoista on päästy sopuun. EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n apupaketti nousee liki 80:een miljardiin euroon. Heinäluoma ei kuitenkaan tahdo ottaa kantaa pakettiin, ennen kuin sen sisällöstä tiedetään enemmän.

—Emme tiedä sen yksityiskohtia, kuten rahan ehtoja.

Heinäluoma ei halunnut ottaa kantaa siihen, voiko perussuomalaiset tulla hallitukseen, jos puolue ei hyväksy Portugalipakettia.

—Kun hallitus on muodostettu, sillä pitää olla yhteinen linja ja odotan, että kaikki puolueet ovat sen takana. Mutta mitä sitä ennen tapahtuu, siihen ei voi esittää tällaisia vaatimuksia.

(MTV3)

Katso SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman haastattelu: (Huomenta Suomi 4.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.