Mainos

Heinäluoma Kreikasta: 200 vuoden aikana enemmän vararikossa kuin maksukykyisenä

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma otti MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa kantaa tuleviin eduskuntavaaleihin, Suomen ulkopoliittiseen asemaan ja Kreikan tilanteeseen.

Suomen taloustilanne on kehno, turvallisuuspoliittinen tilanne ympärillä levoton ja lisäksi epävarmuutta luo Kreikan mahdollinen ero eurosta.

Heinäluoma korostaa, että Suomelle maan taloustilanne on ensisijainen huolenaihe.

– Eivät meidän ongelmamme ole turvallisuuspoliittisia, ei Suomeen kohdistu suoraa uhkaa. Uhka on siinä, saadaanko talous vetämään. Jos ei, niin tiedossa on pitkiä leikkauslistoja, puutetta ja kurjuutta.

"Usein mennään kuilun reunalle"

Kreikan lähestyvät vaalit ovat aiheuttaneet huolta EU-maissa, sillä mielipidemittauksissa johtava Syriza-puolue on uhannut lopettaa maan säästökuurin ja neuvotella uusiksi velkasopimukset. Tämä voisi johtaa Kreikan eroon eurosta.

– Kreikan lähtö eurosta loisi suurta epävarmuutta ja kuohuntaa. Toistaiseksi ajattelen kuitenkin niin, että usein mennään kuilun reunalle, mutta lopulta asetutaan turvallisemmalle puolelle. Kreikka on kuitenkin erityistapaus: se on ollut runsaan 200 vuoden aikana enemmän vararikossa kuin maksukyvyllisenä, Heinäluoma painottaa. 

Presidentti Niinistö on ehtinyt jo vaatia puolueilta leikkauslistoja ensi huhtikuun eduskuntavaaleja silmälläpitäen.

– Luulen, että valmistelu on vasta käynnissä. Uskon, että helmikuussa puolueilla tulee olemaan paremmat käsitykset. Yhdyn siihen, että päättäjien pitää kertoa, mitä mieltä ovat isoista asioista, Heinäluoma sanoo.

Puhemiehen mukaan talous ei lähde nousukiitoon vain leikkauksia laatimalla, vaan uusia työpaikkoja on pystyttävä luomaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.