Hävittäjälentäjän taitolentoliike karmeasti pieleen – video ei herkille

Hävittäjälentäjä yritti uhkarohkeaa temppua murheellisin seurauksin – video ei herkille 0:47
Katso video: Näin järkyttävä tilanne eteni.

Hävittäjälentäjän taitolento suihkukoneella päättyi murheellisesti viime torstaina Bangladeshissa.

Lentokone tuhoutui pieleen menneen vaakakierteen jälkeen jälkeen Chattogramin kaupungissa sattuneessa onnettomuudessa.

Laivueen komentaja Asim Jawad, 32, ja hänen perämiehensä komentajakapteeni Sohan Hasan Khan olivat venäläisvalmisteisen Jakovlev Jak-130 -lentokoneen puikoissa, kun koneen nähtiin tekevän vaakakierteitä tyhjällä lentokentällä.

Jostain syystä koneen korkeus pääsi kierrettä suorittaessa laskemaan, ja sen runko osui voimalla maahan. Kone jatkoi kuitenkin lentoa ja hetken näyttikin, että kaksikko selviää hurjasta tilanteesta säikähdyksellä.

Pian suihkukone kuitenkin syttyi palamaan. Yllä olevan videon perusteella näyttää, että lentäjät ehtivät hypätä koneesta heittoistuimilla juuri ennen räjähdyshetkeä.

Paikalliset tiedotusvälineiden mukaan Jawadia ja Khania kannatelleet laskuvarjot laskeutuivat Karnaphuli-jokeen ennen kuin ilmavoimien ja laivaston jäsenet pelastivat heidät.

Jawad kuoli myöhemmin sairaalassa, kun taas Khan on edelleen kriittisessä tilassa Patengan kaupungissa sijaitsevassa sairaalassa. Lentokone nostettiin myöhemmin joesta.

Heittoistuinhypyn tiedetään aiheuttavan kehoon valtavan g-voiman, joka johtaa usein tilapäiseen tajunnan menetykseen.

Jawadin kuolinsyystä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Korjattu jutun termistöä 14.5. kello 8.23 ja 18.45. Kone ei tehnyt kuperkeikkoja, vaan vaakakierteitä. Lisäksi kone ei räjähtänyt  vaan videolla näkyy koneen tulipalo sekä sen heittoistuinten laukaisu räjähdyspanoksella. Hätäevakuointi korjattu heittoistuinhypyksi. Korjattu uhkarohkea temppuilu taitolentoliikkeeksi. Korjattu laivuejohtaja laivueen komentajaksi.

 

Lue myös:

    Uusimmat