Kiinalaismedia maalaa koronaviruksesta ruusuisen kuvan – todellisuus on jotain ihan muuta

CHINESE MEDIA COVERAGE OF CORONAVIRUS VS REALITY 2:41

Kiinan valtio-omisteinen media on ollut hyvin tarkka siitä, miten se esittää koronavirusepidemian maailmalle, kertoo CNN.

Paikalliset tiedotusvälineet haluavat näyttää maailmalle, että Kiinan terveysviranomaisille on homma hanskassa leviävän koronaviruksen kanssa. "Kiina pystyy kontrolloimaan tartuntoja täysin", luki eräässä kiinalaismedian otsikossa.

CNN kuitenkin haastatteli Wuhanissa asuvia ihmisiä, jotka kertovat todellisesta tilanteesta. 

Lääkkeitä ei ole tarpeeksi ja testitulosten saannissa kestää luvattoman pitkään, koska testitvälineitä ei yksinkertaisesti ole.

Dora Jiang, koronaan sairastuneen potilaan veljentytär, kertoi CNN:lle, että hänen 72-vuotiaan setänsä tuloksen valmistumisessa kesti neljä vuorokautta, ja lopulta selvisi, että se oli positiivinen.

Ihmiset Wuhanissa ovat epätoivon partaalla. Sosiaalisessa mediassa leviävillä videoilla näkyy, kuinka yksi koronavirusepäilty eristi itsensä autoonsa odottamaan tuloksia. Wuhanin sairaaloissa henkilökunta tekee suojamaskeja roskapusseista. 

Esille on noussut huoli siitä, että koronavirukseen sairastuneiden todellinen luku on paljon virallisia tietoja korkeampi ja että tilanne on kaukana hallittavasta.

Lue myös:

    Uusimmat