Harvey Weinsteinin syytteet käsittelyyn – Hollywood-mogulia voi uhata jopa elinkautinen

11:47
Weinsteinin oikeudenkäynti alkoi tammikuussa

Yhdysvalloissa New Yorkissa valamiehistö alkaa tänään pohtia elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia vastaan esitettyjä syytteitä.

Yli 80 naista on syyttänyt elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia seksuaalisesta väärinkäytöksestä.

Nyt oikeudessa on käsitelty kuitenkin vain kahden naisen tapauksia. Toinen naisista syyttää Hollywood-mogulia raiskauksesta vuonna 2013. Toisen mukaan Weinstein pakotti hänet vastaanottamaan suuseksiä vuonna 2006.

Jos 67-vuotias Weinstein todetaan syylliseksi, häntä uhkaa pisimmillään elinkautinen vankeustuomio.

Weinsteinin sopimattomasta käytöksestä huhuttiin ja kuiskailtiin vuosikymmenten ajan Hollywoodissa, ennen kuin vuonna 2017 useat naiset tulivat julki omilla kasvoillaan ja äänellään, kertoen kokemastaan kaltoinkohtelusta.

Tästä julkitulosta sai myös alkunsa koko maailman valloittanut Me Too -liike, kun naiset – sekä miehet – kertoivat omista kokemuksistaan seksuaalisesta häirinnästä. 

Syytösten tultua julkisuuteen Oscar-palkittu elokuvatuottaja muun muassa sai potkut omasta yrityksestään ja hänen vaimonsa, brittiläinen muotisuunnittelija Georgina Chapman haki avioeroa.

Weinstein on pahoitellut "epäsopivaa" käytöstään, mutta on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.