Harvey Weinsteinin syytteet käsittelyyn – Hollywood-mogulia voi uhata jopa elinkautinen

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin oikeudenkäynti jatkuu – kuka hän on ja millainen on me too -liikkeeseen liekkiä lyönyt tapaus? 11:47
Weinsteinin oikeudenkäynti alkoi tammikuussa

Yhdysvalloissa New Yorkissa valamiehistö alkaa tänään pohtia elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia vastaan esitettyjä syytteitä.

Yli 80 naista on syyttänyt elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia seksuaalisesta väärinkäytöksestä.

Nyt oikeudessa on käsitelty kuitenkin vain kahden naisen tapauksia. Toinen naisista syyttää Hollywood-mogulia raiskauksesta vuonna 2013. Toisen mukaan Weinstein pakotti hänet vastaanottamaan suuseksiä vuonna 2006.

Jos 67-vuotias Weinstein todetaan syylliseksi, häntä uhkaa pisimmillään elinkautinen vankeustuomio.

Weinsteinin sopimattomasta käytöksestä huhuttiin ja kuiskailtiin vuosikymmenten ajan Hollywoodissa, ennen kuin vuonna 2017 useat naiset tulivat julki omilla kasvoillaan ja äänellään, kertoen kokemastaan kaltoinkohtelusta.

Tästä julkitulosta sai myös alkunsa koko maailman valloittanut Me Too -liike, kun naiset – sekä miehet – kertoivat omista kokemuksistaan seksuaalisesta häirinnästä. 

Syytösten tultua julkisuuteen Oscar-palkittu elokuvatuottaja muun muassa sai potkut omasta yrityksestään ja hänen vaimonsa, brittiläinen muotisuunnittelija Georgina Chapman haki avioeroa.

Weinstein on pahoitellut "epäsopivaa" käytöstään, mutta on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Lue myös:

    Uusimmat