Harri Nummela tekee selväksi: Jokereilla ei ole Mestis-paikkaan riittävää hakemusta

2:38
Kuuntele tästä, miten Harri Nummela kommentoi Jokerien tilannetta.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo, ettei Helsingin Jokereilla ole tällä hetkellä olemassa hakemusta, jonka perusteella seuralle voisi sarjapaikan Mestikseen myöntää.

Jokerit-saagaan saatiin uusi käänne, kun Jokerit ei halunnutkaan Jääkiekkoliiton hallituksen käsittelevän sen sarjapaikkahakemusta Mestikseen tiistai-iltana. Liittohallituksen oli alun perin määrä näin tehdä Helsingissä, mutta liitto sai eilen Team Jokerit Oy:ltä pyynnön olla vielä käsittelemättä viime viikolla jätettyä hakemusta.

Jarmo Koskinen, josta on tulossa Team Jokerit Oy:n toimitusjohtaja, kertoi MTV Urheilulle, että Jokerit ei vetänyt hakemusta kokonaan pois, vaan "se laitettiin pöydälle". Hänen mukaansa hakemusta on tarkoitus hänen mukaansa hioa vielä kuntoon, "jotta kaikki on siinä varmasti kohdallaan, kun asiaa käsitellään".

Harri Nummela puolestaan toteaa, että "jos ei ole valmista, ei ole valmista ja sitten valmistelua pitää jatkaa".

– Katsotaan, riittääkö aika, Nummela lisää.

Nummela myöntää suoraan Jokerien hakemuksen keskeneräisyyden.

– Tällä hetkellä ei ole sellaista hakemusta, jonka perusteella olisi voinut sarjapaikan myöntää. Aika näyttää, onko riittävässä aikataulussa sellainen meidän liittohallituksemme käsiteltävänä. Kiekko tässä asiassa on nyt kyllä ihan täysin Jokereilla.

Jokerien halutessa pelata Mestistä ensi kaudella sen on jätettävä lisenssihakemus 31. maaliskuuta. Sen on jo sitä ennen saatava liittohallituksen myöntämä sarjapaikka.

– Tässä on sillä lailla selkeä aikataulu, että 31.3. on hyvin selkeä takaraja. Siihen mennessä pitää jättää lisenssihakemukset Mestikseen ensi kaudelle. Jotta sellaisen voi jättää ja se otetaan käsittelyyn, sitä ennen heidän pitää saada liittohallitukselta myönteinen päätös siitä, että heille myönnetään sarjapaikka Mestikseen.

– Nämä kriteerinä olevat asiat tarkastellaan yksityiskohtaisesti meidän lisenssiprosessissamme, mutta kyllä jo sarjapaikkaa myöntäessä pitää olla riittävän tarkka tieto ja näkemyskin siitä, että lisenssin myöntämisen edellytykset ovat olemassa ennen kuin siis sitä sarjapaikkaa lähdetään myöntämään, Nummela painottaa.

Kuuntele Harri Nummelan Jokerit-kommentit kaikkineen ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja