Jääkiekkoliitto tyrmää uuden väitteen Jokereista "täydellisen vääränä"

Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö ja lisenssikomitean sihteeri Pirkka Antila sekä lisenssitoimikunnan puheenjohtaja Hannu Soro tyrmäävät Ilta-Sanomien uutisen, jonka mukaan liiton lisenssitoimikunta olisi päättänyt myöntää Jokereille Mestis-lisenssin seuraavaksi kaudeksi.

Jääkiekkoliiton liittohallitus myönsi helmikuussa Helsingin Jokereille ehdollisen sarjapaikan Mestikseen. Sarjapaikan varmistumiseksi oli kuitenkin vielä täytettävä Mestis-lisenssissä määritellyt ehdot. Nyt Jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta on katsonut Ilta-Sanomien mukaan Jokerien täyttäneen ne ja päättänyt myöntää Jokereille Mestis-lisenssin.

Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö ja lisenssikomitean sihteeri Pirkka Antila kuittaa väitteen kuitenkin tyrmäyksellä.

– Se on täydellisen väärä, hän sanoo MTV Urheilulle.

Lisenssitoimikunnan puheenjohtaja Hannu Soro kertoo, että asian käsittely on vielä kesken.

– Lisenssikomitean kokous jatkuu edelleen. Joudumme jatkamaan sitä vielä huomenna aamulla, eri asioissa on sen verran vielä selvitettäviä kysymyksiä, Soro kommentoi.

Soron mukaan päätös pyritään tekemään huomenna. Hän vahvistaa, että Jokerien lisenssitapaus ei ole ratkennut vielä suuntaan eikä toiseen.

– Ei ole. Me panemme kaikki Mestis-lisenssit samaan aikaan julkisuuteen ja käsittely on edelleen kesken.

Kokousta käydään Teamsin välityksellä.

– Meillä on asiaa käsittelemässä minä, kaksi varsinaista oikeusoppinutta lisenssikomitean jäsentä ja kaksi liiton edustajaa.

Soro ihmettelee, mistä väite lisenssikomitean päätöksestä on saatu.

– Se on tullut jostain muualta, mutta meiltä se ei ole tullut. Meillä ei ole tällä hetkellä vielä mitään tiedotettavaa.

Missä Jokerit aikoo pelata Mestistä? Ossi Väänänen vastasi polttavaan kysymykseen – ”Asioista on jo sovittu – meillä on paikka” 0:54
Ossi Väänänen kommentoi rooliaan Jokereiden taustalla helmikuussa.

Jokerit yrittää palata ensi kaudeksi Suomen kiekkosarjoihin edustusjoukkueellaan ensimmäistä kertaa sitten kauden 2013–14. Seura pelasi tuolloin SM-liigassa. Jokerien taival venäläisvetoisessa KHL:ssä päättyi helmikuussa 2022 Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Lue myös:

    Uusimmat