Jokerien Mestis-hakemukseen todellinen yllätyskäänne

2:38
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kommentoi tuoretta käännettä MTV Urheilulle: Jokereilla ei ole Mestis-paikkaan riittävää hakemusta.

Jääkiekkoliiton hallitus ei käsitellytkään tiistaina Helsingin Jokerien sarjapaikkahakemusta Mestikseen.

Jääkiekkoliiton hallitus jätti käsittelemättä sarjapaikkahakemuksen Mestikseen seuran pyynnöstä. Team Jokerit Oy:n hakemus oli määrä käsitellä tiistai-iltana kokouksessa Helsingissä.

– Saimme eilen Team Jokereilta pyynnön olla käsittelemättä heidän jättämäänsä hakemusta. Tämä Jokereiden pyyntö perustui heidän arvioonsa sarjapaikkahakemukseen vaadittavista tiedoista ja taustaselvityksistä, liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Jokerit oli jättänyt Jääkiekkoliitolle sarjapaikkahakemuksensa kaudesta 2023–24 viime viikolla. Hakemuksessa Team Jokerit Oy:n ainoaksi omistajaksi oli kirjattu Joel Harkimo. Toinen merkittävä hahmo hakemuksessa on ollut toimitusjohtajaksi kaavailtu Jarmo Koskinen, jolla ei kuitenkaan ole omistusosuutta yhtiössä. 

MTV Urheilu uutisoi aiemmin tiistaina, että erään kuvailun mukaan Jokerien hakemus herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi entisiin vastauksia. Jokerien projektin vaiheilla on ollut epäselvyyksiä likimain jokaisella mahdollisella osa-alueella.

Lisenssihakemusten määräaika maaliskuun lopussa

Jos Jokerit haluaa pelata suomalaisen jääkiekon toiseksi korkeinta sarjaa Mestistä ensi kaudella, sen on jätettävä lisenssihakemus 31. maaliskuuta, mutta sitä ennen sen olisi jo saatava liittohallituksen myöntämä sarjapaikka.

Jokerit olisi voinut saada puollon sarjapaikkahakemukselleen tänään, jos hakemus olisi käsitelty ja se olisi katsottu liittohallituksessa riittävän vakuuttavaksi.

Sarjapaikkoja myönnettäessä ja lisenssiehtoja tarkasteltaessa keskeisessä asemassa ovat hakijan omistajuus, rahoitus ja toiminnan järjestelyt, kuten peli- ja harjoittelupaikka. Näiden asioiden pitää olla varsin pitkällä jo sarjapaikkoja myönnettäessä.

Jokerit on ollut tällä kaudella vailla edustusjoukkuetta. Seuran edustusjoukkue pelasi viimeksi venäläisvetoisessa KHL:ssä vuosina 2014–2022. Jokerit vetäytyi sarjasta viime helmikuun lopussa presidentti Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja