– Kyllä minulla on paljon kavereita, jotka ovat lopettaneet tai lopettamassa Michelin-ravintolansa pidettyään sitä aikansa. Aika monilla tuntuu olevan samat syyt: monet haluavat tehdä jotain muuta elämällään kuin omistaa ja uhrata itsensä fine diningin pyhälle alttarille, kertoo Hans Välimäki, jonka mukaan Michelin-ravintolan pyörittäminen on välillä raastavaa.
Keittiömestari Hans Välimäki tiedotti maanantaina sulkevansa Helsingissä sijaitsevan kahden Michelin-tähden ravintolanssa Chez Dominiquen määrittelemättömäksi ajaksi. Välimäki kertoo Makuja-sivustolle, ettei kyse ollut satunnaisesta päähänpistosta, vaan ajatus lopettamisesta oli hautunut jo pidemmän aikaa.
– Se oli sellainen "nyt tai ei koskaan" -tyyppinen tilanne. Kyllä sitä mietittiin useampi vuosi, että olisi siistiä tehdä jotain muuta. Keväällä 2012 jo päätettiin, että nyt laitetaan vuosiksi 2012-2013 kaikki peliin. Näin me teimme ja katsoimme, saammeko sillä kolmannen tähden. Ei saatu ja todettiin, että parhaamme tällä kertaa yritettiin ja enempää ei kukaan voi kai vaatia, Välimäki selittää lopettamispäätöksen taustoja.
Kun Chez Dominiquen ovet lopulta sulkeutuvat lokakuun alussa, aikoo Välimäki omien sanojensa mukaan keskittyä entistä enemmän hampurilaisketjunsa Midhillin toimintaan sekä jatkaa erilaisten televisioprojektien parissa.
– Teen muassa Hansin Matkassa -ohjelman toista kautta.Yritän keskittyä tähän, mitä nyt on ja katson mitä tulevaisuus tuo tullessaan. En tiedä avaanko uusia ravintoloita. Jos avaan, niin nopeasti kuuluu tai sitten ei, Välimäki sanailee salaperäisesti.

