Hannele Lauri, 70, vietiin äitienpäivänä ambulanssilla sairaalaan – erikoiset oireet pelästyttivät: "Se voi olla ihan sekunneista kiinni"

Näyttelijälegenda Hannele Lauri täyttää 70 vuotta – muistelee tähteytensä alkua: ”Se oli ihanaa aikaa” 6:58
Hannele Lauri täytti 70 vuotta – videolla hän muistelee tähteytensä alkua

Hannele Lauri kiidätettiin äitienpäivänä ambulanssilla sairaalaan keuhkoveritulppaepäilyn takana. Tilanne pelästytti näyttelijän.

Näyttelijä Hannele Lauri, 70, joutui sunnuntaina 14. toukokuuta sairaalaan. Lauri kertoo MTV Uutisille, että hänen lonkkansa leikattiin maanantaina 8. toukokuuta onnistuneesti, mutta loppuviikosta hänen vointinsa huononi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

– Oli oikein äitienpäivä, Lauri kertaa.

– Äitienpäiväaamuna oli yhtäkkiä siis aivan semmoinen olo, että vaikka käännyin, niin en saanut henkeä ja hengästyin. Sitten soitin leikkaavalle lääkärille, kun hän antoi numeronsa, ja hän sanoi, että soita ambulanssi, niin mittaavat arvoni. 

Ambulanssi saapui paikalle ja ensihoitajat olivat sitä mieltä, että Lauri oli vietävä sairaalaan. Laurin mukaan epäiltiin, että oireet saattaisivat johtua esimerkiksi keuhkoveritulpasta. 

Lauri oli ollut Hyvinkään ensiavussa iltaan asti, jossa hänelle oli tehty useita testejä. Hänen keuhkonsa kuvattiin, verikokeita otettiin, ja lopulta yhden veriarvon myötä lääkärit päättivät vielä tehdä Laurille varjoainekuvauksen. 

– Heidän piti nähdä se, koska se oli koholla, niin ettei siellä ole veritulpan alkua tai veritulppaa. Ja onneksi ei ollut.

Kotiin Lauri pääsi vielä sunnuntai-iltana. Nyt hän lepäilee ja ottaa varovasti, mutta kertoo jumpanneensa myös hieman. Hänellä on myös kortisonilääkitys.

– Jos tulee uudestaan, niin sitten takaisin. 

Lauri kertoo olleensa päivän aikana useita kertoja yhteydessä lastensa kanssa, jotka olivat soitelleet äitinsä voinnista huolestuneina.

– Minä vastasin niihin, ettei äitikään tiedä, äiti ilmoittaa sitten. 

Tilanne pelästytti Laurin toden teolla. Rajut oireet olivat jotain, mitä hän ei ollut aiemmin kokenut. Onneksi mitään vakavaa ei kuitenkaan ilmennyt useiden testien ja lääkäreiden luona vietettyjen tuntien päätteeksi. 

– Mietin, että apua, jos siellä on nyt keuhkoveritulppa. Jos se on nopea, se voi olla ihan sekunneista kiinni. 

Laurilla on nyt onneksi aikaa lepäillä, sillä seuraavat kuvaukset ovat hänellä vasta elokuussa. Hän kertoo myös saaneensa apua Olga-koiransa ulos viemiseen.

Hän on onnellinen siitä, että tällä hetkellä hänen yleisvointinsa on hyvä, vaikka Lauri onkin hieman voipunut. 

– Onneksi ei ollut mitään, mutta kyllähän sitä pelästyi. Ei tarvinnut kuin ottaa askel, niin hengästyi. Ja luuli, että sydän tulee rinnasta ulos. 

Lue myös:

    Uusimmat