Mainos

Hanna Partasen äijämäisen kaunis sinkkukoti

Olet mitä syöt ja Synnittömän hyvää -ohjelmista tuttu ravitsemusterapeutti Hanna Partasen koti on kuin suoraan sisustuslehdestä. Hempeilyä Hanna ei sisustamisessa voi sietää, punaisena lankana toimivat maskuliiniset värit.

Hanna Partasen 64-neliöinen paritaloasunto Espoon Latokaskessa on aikamoinen tilaihme. Kolmiossa on kahdessa tasossa kaksi makuuhuonetta, iso olohuone ruokatiloineen sekä tilava sauna. Kun Hanna astui asuntoon ensimmäisen kerran, tiesi hän heti tulleensa kotiin.

– Tämä on kompakti, käytännöllinen ja hyvä yhdelle ihmiselle. Tätä voisi kutsua sinkkunaisen, koiran ja työnteon kodiksi, Hanna kuvailee.

Ensimmäisestä visiitistä puiseen paritalon puolikkaaseen on nyt kulunut puolitoista vuotta, ja pikkuhiljaa koti alkaa näyttää siltä kuin hän alun perin kuvittelikin. Uusiksi laitettiin alakerran lattia, kaikki seinäpinnat sekä keittiö. Kaikki on Hannan itsensä ideoimaa, valitsemaa ja pitkälti myös itse remontoimaa.

– Minussa on vähän remonttireiskan vikaa. Akkuporakone ja meisselisarjat löytyvät kaapista! Välillä menee vähän mönkään, mutta jos ei tee, ei opi.

En tykkää hempeilystä!

Hanna kertoo olevansa sisustajana kausittainen. Aikoinaan hän sisusti ainoastaan harmaalla ja valkoisella, nyt puolestaan kiehtovat ruskean eri sävyt. Niitä alakerta onkin tulvillaan aina laminaattilattiaa myöten.

– Asunnostani löytyy paljon hiekansävyjä ja tummanruskeata. En erityisesti mieti sisustamista, tiedän vain mikä kuuluu mihinkin. Minulla on myös hyvä värisilmä, uskallan ostaa vaikkapa verhot kaupasta tietäen, että se varmasti sopii pöydän väriin, Hanna rupattelee.

Myös vaaleat värit kiehtovat, mutta niistä hän on toistaiseksi on pitäytynyt, sohvaa lukuun ottamatta.

– Olen äijä, minulla täytyy olla maskuliinisia värejä, en oikein hempeilystä tykkää. Tai jos on valkoista, kaiken pitää olla valkoista, ja nimimerkillä Minä sotkija ja Viktor-koira, niin ehkä parempi on pysyä tummissa sävyissä.

Työhuone vangitsee katseen

Hanna on tehnyt asuntoonsa monia rohkeita sisustusratkaisuja. Ylpein hän on yläkerran työhuoneesta, jota koristaa näyttävä, tumma kukkatapetti.

– Sen kanssa otin riskin. Huone on vain yhdeksän neliötä, joten mietin tuleeko siitä ahdas tuolla tapetilla. Ja sitä paitsi en edes tykkää kukista! Mutta jokainen, joka on käynyt huoneessa, on sanonut, että se on jännä ja hieno.

Työhuoneen laittaminen viihtyisäksi oli Hannalle erityisen tärkeää, sillä sieltä käsin hän pyörittää omaa Nutrifilia-yritystään. Kun työnteko uuvuttaa, rentoutuu hän hierovassa tuolissa.

– Kun tekee koneella töitä pitkään ja ajatus alkaa tökkiä, istun tuoliin.

Syöminkijuhlia upeissa puitteissa

Hannan itsensä toteuttamia sisustusideoita löytyy myös alakerrasta. Ikean tv-kaapista hän loihti tapetin avulla yksilöllisen tilanjakajan.

– Kaapissa oli väärän värinen tausta, ja etsin aika pitkään siihen oikeanlaista tapettia. Sen piti olla sävy sävyyn muun sisustuksen kanssa. Tapetoin kaappia varmaan kaksi ja puoli tuntia, kun sitä väsyneenä laitoin. Normaalisti olen kyllä ihan hyvä tapetoija! Hanna remahtaa nauruun.

Keittiöön ja ruokailutilaan rempseä ravitsemusterapeutti on valinnut vaaleanruskeita sävyjä.

– Kerran tai kaksi vuodessa pidän kavereilleni syöminkijuhlia, silloin on pöytä koreana. Emme syö terveellisiä ruokia, vaan terveellisemmin tehtyjä ruokia! Hanna paljastaa.

Kesästä nautitaan omalla pihalla

Asunnossa on vielä pientä hiottavaa, vaikka se lähestulkoon valmis onkin. Kirsikanväriset portaat Hanna uhoaa laittavansa uuteen uskoon tummanruskeiksi. Myös keittiön seinät kaipaavat vielä viimeistä silausta.

Kesät Hanna viettää pihatöiden parissa ja kodikkaasta patiosta nauttien. Sen Hanna nimeää kotinsa suosikkipaikaksi.

– Kun aurinko paistaa, patiolla on aivan ihana istua ja lueskella vaikkapa lehteä.

Myös Viktor-koira saattaa viettää tuntikausia pihamaalla omasta rauhastaan nauttien.

– Kun lähdin kotia etsimään, vaatimuksena oli korkea katto, sauna alakerrassa, sijainti lähellä järveä ja piha, jonka voi aidata Viktorille. Tässä toteutui kaikki muu paitsi että vesi on kaukana ja autokatosta ei ole. Kaikkeahan ei voi saada, mutta aina voi haaveilla!

Teksti ja kuvat: Heli Vartiainen/MTV3

Juttu on julkaistu alunperin MTV3.fi:n Tutun huusholli -sivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.