Hanna Pakarinen sairasti koronan vuosi sitten – virus hiipi perheeseen salakavalasti

Koronasta toipuva Anna Hanski 6:14
Anna Hanski sairasti koronan viime keväänä - kertoo, mikä oli pahinta taudissa

Hanna Pakarinen paljasti Instagramissa sairastaneensa vuosi sitten koronan. Hän muistuttaa esimerkillään, ettei kyseessä oli harmiton pikkuflunssa.

Idols-voittaja ja nykyisin radiojuontajana työskentelevä Hanna Pakarinen paljasti viikonloppuna Instagram-tilillään sairastaneensa koronan vuosi sitten. Pakarinen julkaisi sairastumisen vuosipäivänä kuvan vuoden takaa ja kertoo yksityiskohtaisesti, kuinka tauti hänen kohdallaan eteni ja muistuttaa, ettei kyse ole harmittomasta pikkuflunssasta.

– Vuosipäivä. Tältä näytti vuosi sitten koronavirusta poteva äiti, joka yritti viihdyttää taaperoa, vaikka väsytti aika hitosti. Siitä oli mennyt kaksi päivää, kun viisikko kertoi kansalle, että tapahtumat perutaan ja hyvä varautua että koko maa menee kiinni, Pakarinen aloitti 14. maaliskuuta julkaisemansa kirjoituksen.

Hän kertoo kirjoituksessaan, että hänen kohdallaan koronavirus alkoi vilunväreillä ja kuume nousi nopeasti. Pakarinen sanoo ajatelleensa, että ei se koronaa voi olla, mutta päätti kuitenkin olla menemättä töihin seuraavana päivänä. Kuume jatkui parina seuraavanakin päivänä, vaikka Pakarinen sai sen ajoittain laskemaan lääkkeillä. Yöllä hän herää oksentamaan.

Kun paha olo ei neljäntenä päivänä hellitä, eikä kuume ei osoita talttumisen merkkejä, Pakarinen päättää soittaa lääkäriin seuraavana päivänä. Viidentenä päivänä oksennuksen seassa on verta.

– Alkoi vähän pelottaa. Soitan terveyskeskukseen, pääsen hoitajalle, mutta lääkäriä ei mahdollista kuulla/tavata. ”Ootko ollu ulkomailla? Oireet ei viittaa koronaa. Soita parin päivän päästä jos olo ei parane.” Tuli pieni itku ja epätoivo. Lääkkeet alkaa loppua kotoa ja myös lähiapteekista, koska ne oli hamstrattu loppuun. Risto ajelee ympäri kyliä ja etsii Panadolia, hän kuvailee epätoivoista tilannetta.

Seuraavana päivänä Pakarisen perhe kuulee, että hänen puolisonsa on ollut kaksi viikkoa aiemmin töissä yksityistilaisuudessa, jossa on todettu paljon koronatartuntoja. Epäilykset alkavat herätä. Seitsemäntenä päivänä Pakarinen herää tuntee pienen piston keuhkoissaan, kun vetää syvään henkeä. Hän soittaa taas terveysasemalle.

– En saa lääkäriä kuulolle. Hoitaja sanoo, että jos saat happea, niin pysy kotona. Soita parin päivän päästä, jos olo pahenee. Ei asiaa koronatestiin.

Pakarinen kirjoittaa soittaneensa seuraavana päivänä suoraan sairaalaan, kun keuhkoon pistää yhä. Hoitaja kehottaa kirjaamaan ylös, miten kuume heiluu ja käskee taas soittamaan, jos olo pahenee. Pakarinen alkaa kirjata ylös kuumelukemia ja tekee yhdeksän päivän päästä ensimmäisistä oireista omaoloon korona-arvion.

– Nyt tulee vastaus, että voi olla korona, kirjoittaa Pakarinen, joka saa 10. päivänä lääkärin puhelimeen.

– Tuntui kivalta puhua lääkärille. Totesi että koronahan se taisi olla, mutta nyt kun jo olet noin pitkällä etkä tarvitse sairaalahoitoa, pysy kotona nyt ainakin viikko.

Tämän jälkeen alkoi vähitellen toipuminen. Pakarisen mukaan haju- ja makuaisti olivat poissa noin kuusi viikkoa. Perään tuli poskiontelon tulehdus ja yskä.

– Tunsin itseni terveeksi toukokuun puolella ja kesäkuussa uskalsin jo lenkille.

Pakarinen muistuttaa, että hän selvisi kuitenkin lopulta varsin vähällä.

– Tämä oli lievä korona siksi, koska en tarvinnut sairaalahoitoa. Kivaa se ei silti ollut, enkä todellakaan halua kokea tuota uudestaan. Se ei ole normiflunssa. Tämä oli jotain sellaista, mitä en ollut koskaan aiemmin kokenut.

Pakarinen kertoo kirjoituksessaan myöhemmin käyneen ilmi, että hänen puolisonsa Risto oli sairastanut koronan todella lievänä tai jopa täysin oireettomana saatuaan sen töistä aikana, jolloin kukaan ei vielä osannut arvata viruksen myllertävän kansan keskuudessa.

– Molemmat käytiin huhtikuun lopulla vasta-ainetestissä ja positiivinen oli tulos. Välillä mietin, että onko virus tehnyt pysyvää hallaa. Se selviää sitten joskus myöhemmin, kun saadaan tutkimustietoa maailmalta, totesi kuukausi sitten lääkäri minulle, kun asiasta jutusteltiin. Pysykää kotona, peskää käsiä, käyttäkää maskia ja ottakaa rokote. Korona on ihan perseestä.

Monet Pakarisen Instagram-seuraajat kiittivät tätä avoimesta kertomuksesta.

– Kiitos Hanna, että jaoit tämän tarinasi. Moni ei Suomessa ole kohdannut lähipiirissä koronavirusta ja taudin vakavuutta ei ymmärretä.

– Hanna hienoa, kun jaoit tarinasi ja vitsi, että kauhistuttaa nämä tarinat, joissa ihmiset ei päässeet testiin. Kamalaa epätietoisuutta ja pelkoa. Onneksi olette kunnossa.

– Kiitos, kun jaoit kokemuksesi. Tästä asiasta ei voi liikaa puhua. Vielä on paljon ihmisiä, jotka vähättelevät tai jopa kieltävät koronan olemassaolon.

Lue myös:

    Uusimmat