Näyttelijä Maria Ylipää sairasti koronan vuosi sitten – kertoo nyt MTV Uutisille tilanteestaan: "En ole koskaan ollut niin kipeä"

Miten Venla-ehdokkuus vaikuttaa näyttelijän uraan? 7:54
Maria Ylipää kertoi Uutisaamussa, miten Venla-ehdokkuus vaikuttaa näyttelijän uraan.

Aallonmurtajissa näyttelevä Maria Ylipää kertoo MTV Uutisille, miten koronavuosi on näkynyt hänen henkilökohtaisessa elämässään sekä työelämässä.

C More -alkuperäissarjamenestys Aallonmurtaja saa jatkoa 3. tuotantokauden muodossa. Sarjassa huumeliigaa miehensä kanssa pyörittävää Tuula-vaimoa näyttelevä Maria Ylipää nauttii synkän roolihahmonsa esittämisestä.

– Se on hyvää näyteltävää. Hyvä hahmo, kun hänellä on niin raskas ristiriita elämässään. Leijonaemo ja rakkaus lapsiin ja niiden elämän hyväksi tekeminen. Mutta on kuitenkin kovanaama ja rikollinen. Hirveen antoisaa näyteltävää.

Uudella kaudella Tuula-hahmo joutuu lastensa myötä entistä synkempiin vesiin.

– Tuulan suhteen hänellä menee huonoiten mitä aiemmissa kausissa. Verkko kiristyy ja syöksykierre uhkaa. Hän on heikoimmillaan nyt. Oli kiva näytellä, kun siihen hahmoon tulee uutta. Tässä hänen unelmansa,joita hän on saavuttanut muuttuvat. Tapahtuu kauheita asioita lapsille, mikä on raastavaa.

Näyttelijän oma elämä on hyvin kaukana roolihahmonsa arjesta.

– Oma elämä on todella kaukana Aallonmurtajan tapauksista. Elän hyvin keskiluokkaista perheäidin ja kulttuurityöntekijän elämää.

Sairastui koronaan

Koronavuosi oli näyttelijälle aluksi haastavaa, kun kaikki keikat loppuivat seinään. Ylipää kertoo myös itse sairastuneensa koronaan heti ensimmäisten joukossa.

– Vuosi sitten sairastettiin korona pois alta. En ole koskaan ollut niin kipeä. Ei ollut kiva tauti. Siihen pitää suhtautua vakavasti. Tuttavat on sairastanut niin lavealla otteella. Toisilla ollut pelkkä nuha ja toiset joutuivat sairaalaan.

Ylipää toipui rajusta taudista.

– Ei minulle jäänyt mitään pitkään. Siitä toipuminen kesti pitkään. Ei jäänyt mitään oireita.

Ylipää pääsi syksyllä jälleen pitämään laulukeikkoja pienissä tapahtumissa. Yleisön kohtaaminen oli hämmentävää.

– Aluksi se oli outoa, kun ei saa mitään palautetta, ei näe ilmeitä. Sitten siihen tottui. Kyllä sitä tottuu aika nopeasti uuteen.

"Tehdään mahdottomaksi meille tehdä töitä"

Näyttelijä toivoisi, että tapahtuma-alan tilanne huomioitaisiin paremmin.

– On myös vaarallista tälle alalle, että näitä keikkoja voi perua niin helposti ja paljon. Tehdään mahdottomaksi meille tehdä töitä. Tuntuu suhteettomalta, että ravintolat saa olla auki, mutta jos siellä on keikka, niin asiakasmäärät tipahtavat.

– Olen seurannut lavalta käsin koko syksyn, miten hyvin ja turvallisesti tapahtumia on järjestetty. Toivoisin, että tähän löytyisi hyvät toimintamallit.

Laulajana ja näyttelijänä työskentelevälle Ylipäälle tilanne on ollut hyvä, sillä hän on pystynyt tekemään tv-ohjelmia, joiden tuotantoja ei ole lopetettu koronan vuoksi. Syksy meni Aallonmurtajat-sarjan kuvauksissa.

– Elokuun alusta minulla on ollut tosi hyvin töitä huolimatta Koronasta. Kuvattiin eka Aallonmurtajat ja komisario Koskisen -kuvaukset ovat nyt käynnissä. Siinä näyttelen ensimmäistä kertaa lain toisella puolella poliisina. Pian alkaa myös uudet kuvaukset.

Myös uusi Piazzolla! Tango Nuevo -albumi on tulossa kevään aikana. Näyttelijä myös valmistautuu keväällä West Side Story -musikaaliin, jonka ensi-ilta on ensi syksyllä.

Aallonmurtajan 3. kausi C More -suoratoistopalvelussa torstaisin 25.2. alkaen. Ensimmäisellä viikolla sarjasta julkaistaan kaksi jaksoa ja sen jälkeen jakso viikossa. Myös kaudet 1-2 ovat katsottavissa C Moressa. Aallonmurtaja on C More -alkuperäissarja.

Lue myös:

    Uusimmat