Sara Chafak sairastui koronavirukseen Lontoossa – ensin nousi kuume, sitten tuli lihaskivut ja lopulta lähti haju- ja makuaisti: "En halua enää ikinä kokea vastaavaa"

3:19
Sara Chafak edusti viime vuoden missikisoissa Miss Universum -asussa.

Miss Suomi Sara Chafak oli neljä viikkoa sairaana Lontoossa, kun hän oli siellä työmatkalla.

Missikaunotar Sara Chafak oli valitsemassa tämän vuoden missikolmikkoa Miss Suomi -finaalissa viime viikonloppuna. Kaunottarella on ollut poikkeuksellinen vuosi, sillä normaalisi hän reissaa ympäri maailmaa joka kuukausi, nyt hän on kuitenkin saanut nauttia Suomesta.

– Tämä oli ensimmäinen kesä neljään vuoteen, kun olen koko kesän Suomessa. Ihanaa, kun olen saanut olla vain aloillani ja viettää aikaa perheen sekä ystävien kanssa, Chafak kertoi Miss Suomi -finaalissa.

Ensin nousi kuume

Chafak oli työreissulla viime keväänä Lontoossa, kun koronakriisi alkoi jyllätä ympäri maailmaa. Laskeuduttuaan Lontooseen, hän meni syömään ystäviensä kanssa illallista. Muutaman päivän jälkeen Chafakilla nousi korkea kuume.

– Pari päivää olin kuumeessa ja sen jälkeen alkoi jäätävät lihaskivut. Ne olivat niin hirveät, etten pystynyt sängyssä kurottamaan puhelinta. Aina kun peitto osui johonkin kohtaa vartaloa, sattui älyttömästi.

Seuraavaksi Chafakilta lähti haju- ja makuaisti. Kaunotar edelleen ajatteli sairastavansa vain normaalia kevätflunssaa.

Paniikissa Lontoossa

Pian suomalaisia kehotettiin palaamaan ulkomailta kotiin, mutta kaunotar ei voinut sairaana lentää. Chafak sairasti Lontoossa neljä viikkoa yksinään. Hän piti tiiviisti yhteyttä Facetimen välityksellä äitiinsä, joka työskentelee sairaanhoitajana.

– Olin ihan paniikissa ja äitini rauhoitteli minua. Neljä viikkoa meni kuin sumussa ja katselin kaikki mahdolliset sarjat. Lääkäriin en päässyt, kun koko valtio meni paniikkiin. Lääkäriin pääsi vain, jos oli hengitysvaikeuksia.

Testitulos positiivinen

Chafak kävi lopulta yksityisellä klinikalla koronatestissä, joka maksoi 300 puntaa. Testitulos oli positiivinen, Chafak oli sairastanut koronaviruksen. Lopulta hän pääsi lentämään Suomeen, kun sairaus oli kukistettu.

– Menin äidin luokse saman tien, koska en halunnut olla yksin. En ikinä enää halua kokea vastaavaa sairautta.

Chafakin haju- ja makuaistit eivät ole vieläkään palanneet ennalleen.

– Maistan ensimmäisen palan ruoasta, mutta sen jälkeen kaikki on mautonta. Kaikki haisee nykyään ihan samalta, oli sitten bensa ja hajuvesi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja